Vellykket dansk erhvervsfremstød i Norge
15 danske leverandører til offshoreindustrien har været på tre dages intens profilering i Norge.
- Det har været et meget vellykket fremstød, og flere af de 15 deltagende virksomheder vil indgå konkrete aftaler med henblik på samarbejde, konstaterer direktør Peter Blach, videns- og teknoligicentret Offshore Center Danmark.
Dialogen fortsætter
- Den norske offshoresektor er i vækst, og der er et stort behov for nye leverandører, som kan leve op til de norske krav om kvalitet og leveringssikkerhed. Med de stigende oliepriser er der blandt andet voksende efterspørgsel efter virksomheder, som kan gøre olieindvindingen mere effektiv, eksempelvis ved udnyttelse af marginale felter, og her gør danske leverandører sig gældende som nogle af verdens førende, forklarer direktør Peter Blach, Offshore Center Danmark.
Besøget i Norge fandt sted 13.-15. marts, og i samarbejde med Greater Stavanger Business Forum var der arrangeret en række virksomhedsbesøg, blandt andet hos det statsejede norske olieselskab Statoil og selskabet ConocoPhilips, der opererer både i den norske og danske del af Nordsøen. Virksomheder som Dong Energy, Mærsk Drilling og SubC Partner havde lejlighed til at møde repræsentanter fra selskaberne, og besøgene har givet flere konkrete aftaler om nye møder og samarbejde.
- Inden for vores felt med design og fremstilling af pakninger er der i dag kun en leverandør i Norge, og det vil være til gavn for alle at have flere leverandører på markedet. Det vil give nogle mere konkurrencedygtige priser, og vi fik da også nogle konkrete aftaler om at fortsætte dialogen fra besøget med nogle af de norske samarbejdspartnere, forklarer direktør Søren Helmer Nilsen, Betech Seals, som var blandt de 15 deltagende virksomheder.
Stort potentiale
Betech Seals har tidligere besluttet at etablere en afdeling i Norge, og besøget var med til at understrege, at der er gode muligheder for at skabe nye markeder i landet. Ligeså positive var direktør for maskindivisionen hos SubC Partner, der fremstiller konstruktioner til olie- og gassektoren.
- Det er måden, man samarbejder med kunderne på, som giver ordrerne, og danske virksomheder skal være meget løsningsorienterede. Det kan de norske olieselskaber godt lide, og det er med til at sikre virksomheder som os opgaverne. Samtidig ligger Norge ikke længere væk, end vi kan levere hurtigt, og logistisk er det ikke vanskeligt at servicere norske virksomheder. Så Norge er bestemt et meget interessant marked med stort potentiale, forklarer direktør Frank Mouridsen, SubC Partner i Esbjerg.
Det er Offshore Center Danmarks 225 medlemmer, som har været med til at udpege fem særligt attraktive eksportmarkeder, hvoraf Norge sammen med Grønland udgør de nære markeder. Fremstødet i Norge blev gennemført i samarbejde med danske Netmatch.