23948sdkhjf

Ballepressere vinder initiativpris for fremtidens fabrik

Bramidan fik mandag DI Sydvestjyllands Initiativpris, fordi virksomheden i Bramming har gjort en særlig indsats for at skabe vækst og arbejdspladser i lokalområdet. Det er sket ved omfattende investeringer gennem flere år i automatisering, robotter og digitalisering.

Målet har været at fastholde en konkurrencedygtig fremstillingsvirksomhed i Danmark med lave omkostninger på de produkter, som sælges i hele verden.

Bramidans vokseværk har i den grad været bemærkelsesværdigt, og det har vakt opmærksomhed også uden for bygrænsen.

- Den målrettede indsats for at skabe vækst i virksomheden og i lokalsamfundet gør, at Bramidan i allerhøjeste grad er værdig til DI’s Initiativpris siger formanden for DI Sydvestjylland, administrerende direktør Jens Damgaard, Vestfrost.

Ikke sovende til succes
DI Sydvestjyllands Initiativpris blev uddelt mandag eftermiddag på virksomheden af Jens Damgaard og borgmester Jesper Frost Rasmussen, Esbjerg Kommune.

Bramidan fremstiller maskiner og udstyr til genanvendelsesindustrien over hele verden. Produkterne bruges blandt andet til at presse pap og plastik, der skal genbruges, og på den måde har Bramidan nydt godt af mange års boom inden for genbrug. Det betyder dog ikke, at Bramidan er kommet sovende til det.

- Vi har arbejdet med en mangeårig og langsigtet strategi om at bygge fremtidens fabrik her i Bramming, og vi er langt fremme med at digitalisere vores relationer til kunderne. Vi er på vej med nye og omfattende investeringer - blandt andet i ekstra robotter, der vil sætte os i stand til at producere tonstunge maskiner på under et døgn, fra vi tager den første stålplade, til der står en færdigmalet og monteret maskine i enden af montagelinien, siger administrerende direktør Henrik Dueholm Madsen, Bramidan Group.

Dobbelt så mange medarbejdere
Et vidnesbyrd om væksten i virksomheden er, at Bramidan siden år 2000 har fordoblet antallet af medarbejdere i Danmark til nu omkring 90 ansatte og øget omsætningen til det femdobbelte.

Dengang var Bramidan fokuseret på hjemmemarkedet og nærmarkederne. I dag eksporterer virksomheden 95 pct. af produktionen og er tilstede på stort set alle kontinenter – blandt andet med et datterselskab i Chicago i USA på seks mand og en række salgsselskaber i Europa.

Henrik Dueholm Madsen fortæller, at investeringerne i fremtidens fabrik næste år og i 2020 bliver de største i virksomhedens historie.

- Vi fortsætter derudover med digitaliseringen og udfordrer dermed vores egen forretningsmodel. Det vil sige, at den digitale servicering af kunderne kommer til at fylde endnu mere, siger han.

Kom og tjek os ud
En af de største udfordringer i dag for Bramidan er at skaffe tilstrækkeligt med kvalificeret arbejdskraft.

- Arbejdsløsheden blandt for eksempel smede og robotoperatører i vores område er nærmest lig nul, og derfor har vi været nødt til at ansætte smedeuddannede fra Polen, siger Henrik Dueholm Madsen.

Det er også en del af baggrunden for, at Bramidan i samarbejde med en række andre lokale virksomheder gør en særlig indsats for skabe interesse for at arbejde i en moderne industrivirksomhed hos fremtidens arbejdskraft – nemlig de ældste klasser i de lokale folkeskoler. Eleverne kommer på besøg på virksomheden og kan også prøve en enkelt arbejdsdag.

Bramidan er i dag ejet af investeringsfonden Blue Equity sammen med direktøren og de ledende medarbejdere i Danmark og udlandet.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078