23948sdkhjf

Ny fiberlaser flytter lyset

En ny fiberlaser fra Amada kan bevæge lyset i mønstre. Den giver pæne og glatte kanter, samt højere skærehastighed

Amada træder nu ud på nye stier inden for laserskæring. Firmaet lancerede på Euroblech en ny 4 kW fiberlaser Ventis 3015 AJ, som kan oscillere, bevæge laserlyset rundt i mønstre. Det giver mulighed for at skære bredere stier gennem metallet, og det giver frem for alt mulighed for at skære, så metallet får nogle pæne og glatte kanter.

- Det nye laserhoved i Ventis kan bevæge strålen i mønstre og dermed opnå forskellige effekter. Den kan give en meget fin og glat snit, som står helt vinkelret på pladen, siger George Edwards, administrerende direktør for Amada i Danmark.

- Som udgangspunkt har maskinen otte forskellige mønstre, som er velegnede til forskellige opgaver, men der er uendelige muligheder for at ændre skæredata, og vi er først nu ved at lære alle mulighederne i den nye teknologi, siger han.

- Kunderne kan vælge høj kvalitet i skæret. De kan også vælge at prioritere hastigheden og dermed prioritere kvaliteten lavere, alt afhængig af opgaven. Den måde laserstrålen virker på er meget variabel, siger George Edwards.

En af fordelene ved teknologien er, at man kan skære en bred sti gennem metallet og dermed lette arbejdet med at skille emnerne fra det bagvedliggende net.

Højere skærehastighed
Amada fremhæver også, at Ventis giver væsentlig højere skærehastighed end andre 4 kW fiberlasere.

- Vi ser en stor hastighedsforøgelse, svarende til hvad almindelige 6-8 kW fiberlasere leverer. Ventis fungerer desuden rigtigt godt i både rustfri stål og i aluminium. Den kan skære helt uden grater i 12 millimeter stål. Når det gælder almindelig stål, så fungerer den ligesom en almindelig fiberlaser, siger George Edwards.

På grund af de gode skæreegenskaber ser han store muligheder for teknologien inden for emner til fødevareindustrien og landbruget

Tidligere brugt i svejsning
Laserstrålerne oscillerer (svinger) ved hjælp af nogle spejle i laserhovedet. Det er en proces, som Amada har taget patent på.

- Det er en teknologi, som vi tidligere har udviklet til fiberlaser-svejsning, det, som vi kalder beam weaving. Ventis-teknologien er en videreudvikling af det, siger George Edwards.

Amada har netop færdigudviklet og fremstillet de første Ventis-fiberlasere, hvoraf en af dem blev demonstreret i Hannover.

En egentlig produktion kommer i gang i løbet af foråret, og George Edwards vurderer, at Ventis-laserne først vil være klar på det danske marked i efteråret 2019.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078