23948sdkhjf

Initiativpris til Bornholms Elektromotor

Bornholms Elektromotor blev grundlagt i 1947, og levede i mange år af at betjene den store fiskeflåde på Bornholm. I dag har direktør Martin Randrup altid pakket en redningsvest bag i bilen. For man ved aldrig, hvad en arbejdsdag bringer.

I dag vedligeholder, reparerer og ombygger virksomheden nemlig roterende maskiner i alle størrelser. Det omfatter alt fra skibsmotorer, landbrugsmaskiner, industrimaskiner og vindmøller. Og blandt nogle af de nye tilføjelser på hylderne er svejserobotter og drone-komponenter. Dermed er Bornholms Elektromotor og de 14 medarbejdere i dag klar med ekspertise til lands, til vands og i luften.

Med en kundekreds fra mange brancher har virksomheden formået at vokse og opbygge en stigende fortjeneste over de seneste år. Blandt andet via datterselskabet Service At Sea.

- Bornholms Elektromotor har virkelig formået at se muligheder i nye forretningsområder, og har ikke mindst haft modet til at investere for at gøre klar til de helt nye opgaver. Det er den drivkraft og initiativlyst, der er vigtig for, at vi kan fastholde arbejdspladser på Bornholm, fortæller DI Bornholms formand, Kenn Kjellberg.

I lokalerne på Rønne Havn er det tydeligt, at Bornholms Elektromotor har vokseværk. Kvadratmeterne er for nylig udvidet markant, og virksomheden har investeret betydeligt i nye typer komponenter og udstyr. Men ifølge direktør Martin Randrup har den største investering været at videreuddanne og certificere medarbejderne til nye opgaver:

- Vi er glade og stolte over at modtage Initiativprisen. For mig er det især en stor cadeau til mine medarbejdere, som har været med på, at vi hele tiden skal udvikle os som virksomhed, hvis vi skal overleve og være konkurrencedygtige fremover. Hvis ikke vi står klar, tager andre opgaven. Så vi er nødt til at tage nogle chancer, så vi kan imødekomme de nye behov, der opstår hos vores kunder. Det kunne vi ikke gøre uden enormt fleksible medarbejdere, der er klar på at lære nyt, siger Martin Randrup.

Klar til nyt offshore-eventyr
For fem år siden tog virksomheden hul på et nyt forretningsområde, da de sikrede en serviceaftale for en række boreplatforme i Nordsøen. Det næste store spring for virksomheden ligger rundt om Bornholm i Østersøen, hvor flere havvindmølleprojekter er på vej.

- Bornholm kommer til at blive omgivet af vindmøller til alle sider, og opførelsen af Kriegers Flak er allerede så småt begyndt. De mange vindmølleprojekter er et område med store muligheder for vores ydelser og viden. Også på tværs af Bornholm, som samlet kommer til at gå ind i en helt ny epoke, hvor vi som ø skal blomstre sammen. Det er vi heldigvis rigtig gode til at samarbejde om, siger direktør Martin Randrup.

Netop det strategiske offshore-samarbejde på Bornholm udløser også ros fra formand for DI Bornholm Kenn Kjellberg:

- Offshore Center Bornholm er et godt eksempel på, hvad vi kan opnå, når virksomheder står sammen om at hente den næste ordre hjem. Her har Bornholms Elektromotor tidligt været med på vognen sammen med andre fremsynede lokale virksomheder. En ordre vundet kan sprede sig som ringe i vandet til lokale underleverandører, butikker og servicevirksomheder, siger han.

Med DI Bornholms initiativpris 2018 er Bornholms Elektromotor en af i alt 19 kandidater til DI’s nationale initiativpris, som uddeles på DI’s årlige konference for små og mellemstore virksomheder i 2018.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096