23948sdkhjf

Her flytter robotten sig hen til emnet

Mitsubishi lancerer nu sammen med AGV-producenten Mirage en kørende løsning, hvor industrirobotten selv bevæger sig mellem arbejdsopgaverne

Traditionelt har robotter været spærret inde i bure eller bag lysgitre i industrien, og logistikken har krævet, at de emner, der har skullet bearbejdes er kommet til robotten.

Sådan lyder det fra teknik- og systemleverandøren Hans Følsgaard, som peger på, at det jo vil være lettere, hvis robotterne bevæger sig hen, hvor emnerne er, og opgaverne skal udføres?

Det er årsagen til, at Mitsubishi, som er et førende Hans Følsgaard-agentur inden for robot- og automationsteknologi, sammen med Mirage har udviklet en AGV-løsning (automatic guided vehicle), hvor Mitsubishi-robotarme monteret på kørende platforme autonomt kan bevæge sig mellem stationerne i en proceslinje. Det gør robotterne i stand til at udføre picking på aktuelle lagre for derefter at køre hen til de steder, hvor eventuelle komponenter skal monteres. Og om ønsket kan robotterne også flytte de bearbejdede emner fra én linje til en anden.

- Løsningen er ret beset ikke ny, men Mitsubishi har arbejdet på at fremstille en effektiv og driftssikker løsning, som kan betjenes på flere forskellige måder. Enten kan AGV og robot programmeres forud og arbejde efter et fast mønster, eller også kan en operatør interagere med robotplatformen via et Mitsubishi GOT-panel (grafisk operatørterminal). Løsningen tager dog i høj grad hensyn til, at robot og AGV skal kunne passe sig selv, og robotplatformen kører op til 13 timer på sit on-board batteri, ligesom Mitsubishis software til forebyggende vedligehold medvirker til at minimere downtime, lyder det fra Hans Følsgaard.

Mitsubishis og Mirages samlede løsning er ligeledes oplagt til industri 4.0-produktion, hvor man må forvente hyppige ændringer i produktionsmiljø og logistik, lyder det fra leverandøren.

Her er det en klar fordel, at styringen af den kørende platform meget let kan ændres med magnetisk tape på gulvet og RFID-tags. Sikkerheds-scannere forhindrer utilsigtet kontakt med mennesker eller emner på fabriksgulvet. Løsningen giver samtidig en potentiel besparelse i mange montagemiljøer, da den samme robot kan udføre flere opgaver, så man eventuelt kan spare en robot eller to i produktionen.

Artiklen er en del af temaet Jern & Maskinindustrien.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094