23948sdkhjf

Moldow sænker energiforbruget på nyt anlæg

Danske Moldow har sat fart i plastmaleanlæg hos svenske Plastal, som leverer plastdele til bilindustrien

Svenske Plastal, som er leverandør af plastdele til bilindustrien, skrev tidligt i 2018 kontrakt med Moldow om dimensionering og levering af et komplet plastmaleanlæg til Plastals fabrik i Simrishamn. Nu er der sat fart i anlægget, som udover at sikre højkvalitetsmaling af plastdele til lastbil- og bilindustrien er udstillingsvindue for Plastals produktionseffektivitet mod deres kunder.

- Derfor har der gennem hele processen været fokus på et lavt energiforbrug og samtidig en høj grad af tilgængelighed til anlægget, forklarer Moldows salgschef for maleanlæg, Kim Fabrin i en pressemeddelelse.

Han oplyser, at der for at skabe de bedst mulige forudsætninger for at eliminere forurening af emnerne og for at holde procesområderne rene og præsentable, er anvendt en gulvconveyor til den automatiske godstransport. Den automatiske Power&Free-conveyor flytter emnerne med op til 10 meter i minuttet frem til de individuelle processer, som udføres efter "Stop&Go" princippet.

Stor energibesparelse
En af disse processer er selvsagt lakeringen af plastdelene, som foregår i Moldows egenproducerede sprøjteboks med vådfiltrering.

- Vådfiltreringen sikrer en høj ydelse samt høj udnyttelsesgrad af anlægget, og da sprøjteboksen tilmed er udført med Moldows Heavy Duty-system, sikres en kontinuerlig behandling af forbi-sprøjt, samtidig med at produktionen kan fortsætte i sprøjteboksen, forklarer Kim Fabrin.

Vådboksen er udført med Moldows energibesparende recirkuleringskoncept:.

- Ved at recirkulere luftstrømmen i maleområdet sikres et lavt luftskifte samt en konstant lufttemperatur og fugtighed omkring emnerne uden at gå på kompromis med den høje filtreringsgrad, som kendetegner Moldows sprøjtebokse med vådfiltrering, forklarer Kim Fabrin.

- Alt dette bidrager til en ensartet og høj kvalitet under maleprocessen, og samtidig sikrer det ikke mindst en markant energibesparelse, eftersom systemet kun arbejder med minimalt luftskifte for at overholde de gældende ATEX-krav. Sammenlignet med et traditionelt udformet ventilationssystem kan der forventes en energibesparelse på luftbehandlingen på 25 pct. ved samme elforbrug, påpeger Kim Fabrin.

Tilfreds svensk kunde
Udover energibesparelsen medfører recirkulerings-konceptet endvidere, at en eventuel efterbehandling af den VOC-belastede udsugning kan optimeres, idet luftmængden holdes lav og VOC-koncentrationen høj. Den lave luftmængde og høje VOC-koncentration medfører, at en eventuel investering i VOC-behandling kan minimeres, og at anlægget typisk kan køres autothermt, hvormed driftsomkostningerne reduceres, oplyser Moldow.

Fra Plastals side er der stor tilfredshed med projektets gennemførelse.

- Vi vidste fra starten af projektet, at tidsplanen var både kritisk og komprimeret. Takket være en yderst professionel projektledelse er Moldow lykkedes med at installere og idriftsætte anlægget til vores fulde tilfredshed. Vores indtryk af projektet som helhed er et godt samarbejde fra salg til overtagelsen samt en høj teknisk kvalitet og tilgængelighed. Vi er især glade for den intuitivt opbyggede og brugervenlige anlægsstyring, siger projektleder Per Josefsson fra Pastal.

Han peger desuden på, at after-sales servicen fra Moldow har været hurtig og effektiv.

Projektet blev gennemført som et semi-turnkey projekt i samarbejde med ABB-robot og maleudstyrsspecialist RobNor fra Sverige. Moldow har forestået den endelige CE-mærkning.

Artiklen er en del af temaet Scandinavian Coating 2019.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.099