23948sdkhjf

Virksomhedsledere øjner vækstpotentiale i klimaforandringerne

Kun få virksomhedsledere ser klimaforandringerne som en trussel mod virksomheden, mens mere end hver tredje øjner de gyldne forretningsmuligheder, der ligger i dem.

Det viser en ny analyse fra IDA, som har spurgt 242 virksomhedsledere om deres arbejde med bæredygtighed og FN’s Verdensmål.

Det er især ledere af virksomheder med over 200 medarbejdere, der er har taget de positive briller på i forhold til klimaforandringerne. Her er det ni ud af 10, der svarer, at de ser en form for forretnings- og vækstmulighed for virksomheden. Analysen viser dermed, at arbejdet med FN’s Verdensmål ikke blot sikrer en mere bæredygtig klode, men at det kan skabe vækst og værdi ude i de danske virksomheder.

- Normalt forbinder vi ordet "klimaforandringer" med noget ubetinget negativt. Og det er det mestendels også, fordi klimaforandringerne påvirker hele klodens økosystem og liv. Men vores analyse viser, at klimaforandringer kan have nogle positive sideeffekter som, at det kan gavne de danske virksomheder, der arbejder med FN’s Verdensmål. Det betyder, at det at arbejde for en grøn og bæredygtig klode kan gå hånd i hånd med forretningsmuligheder, og at IDA's virksomhedsledere ikke ser vækst og bæredygtighed som modsætninger men som gode, grønne alliancepartnere, siger Thomas Damkjær Petersen, der er formand for Ingeniørforeningen, IDA.

At påtage sig et grønt og socialt ansvar for FN’s Verdensmål er ikke alene en forretningsmæssig fordel i virksomhedsledernes optik.

Analysen viser også, at de virksomheder, der for alvor har taget verdensmålene til sig, i højere grad øger budgetterne til opkvalificering, forskning og udvikling og dermed har nemmere ved at rekruttere og fastholde medarbejdere.

For mens knap halvdelen af alle virksomheder oplever udfordringer med at rekruttere og fastholde højtuddannet arbejdskraft, er det kun én ud af tre af de verdensmålsfokuserede virksomheder, der har de udfordringer.

- Virksomheder skriger på STEM-kompetencer (Science, Technology, Engineering og Mathematics, red.), og at det nu viser sig, at de virksomheder, som arbejder intensivt med FN’s Verdensmål har nemmere ved at rekruttere og fastholde medarbejdere. Det ser jeg som endnu et bevis på, at grønne virksomheder er vejen frem. Danmark står rigtig stærkt, når danske arbejdspladser er med til at understøtte verdensmålene - ikke blot i Danmark, men over hele kloden, siger Thomas Damkjær Petersen.

Selv om de danske virksomheder, der løfter FN’s Verdensmål, er i fuld sving med selv at implementere dem i deres arbejde, så friholder det ikke politikerne for ansvar, mener Thomas Damkjær Petersen.

- Politikerne skal spille med og turde stille ambitiøse mål og krav for en bæredygtig omstilling af Danmark. Samtidig skal de sikre, at der er de nødvendige midler til den forskning og udvikling, som skal gøre gode ideer til bæredygtige produkter – det er ikke alene til gavn for eksporten og væksten, men også for klimaet og vejen mod en grøn og sund klode, siger han.

Onsdag den 13. marts sætter IDA sammen med Concito fokus på grøn vækst ved konferencen "Danmark som grøn vindernation". Konferencen får besøg af Lars Løkke Rasmussen og Mette Frederiksen med flere.

Læs mere på: https://concito.dk/nyheder/konference-om-danmark-gron-vindernation-0

Artiklen er en del af temaet Bæredygtig IDAG.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078