23948sdkhjf

Østjyde grundlægger ny maskinfabrik

JM Maskinteknik er en helt ny århusiansk maskinfabrik

I en århusiansk forstad, klemt inde mellem letbaneskinner og den befærdede Skanderborgvej, spirer Jens Møllers drøm frem. Tre maskiner, en computer og en masse arbejdstimer er redskaberne til, at livet som selvstændig med firmaet JM Maskinteknik skal blive en succes.

47-årige Jens Møller har arbejdet i maskin- og metalbranchen hele sit voksenliv. Drømmen om foden under eget bord har rumsteret i lang tid, og en fyringsrunde i den virksomhed, hvor han havde været ansat i en kortere periode, fik drømmen til at accelerere.

- Da jeg havde fået fyresedlen, tænkte jeg: Hvad skal jeg nu? Jeg skal ikke i gang med at søge job, men i gang med at undersøge, hvordan jeg får drømmen til at blive virkelig. Du lever kun en gang, siger han om beslutningen, som blev taget i januar 2019.

Der har altid været chefer omkring Jens Møller, og det har han ikke følt sig helt tilpas med, at andre tog de endelig beslutninger.

- Jeg synes, at det er træls altid at blive "påduttet noget" og ikke altid have muligheden for at præge beslutningerne. Jeg vil gerne være min egen herre, og hvis jeg selv får ansatte på et tidspunkt, vil jeg gerne være den chef, der giver plads til, og selvfølgelig har forventninger om, at de også selv skal gå og tænke over tingene og bidrage til, at vi når virksomhedens mål.

Lange arbejdsdage
Fra 1. maj går det for alvor løs. Her løber ansættelsen som lønmodtager ud. De seneste par måneder har han passet sit faste arbejde, men til fyraften er han ikke kørt hjem til konen og de to børn. I stedet har han arbejdet til langt ud på aftenen. Og de lange dage er han parat til at fortsætte med det første stykke tid. For nu skal der skabes kunderelationer og en omsætning, og det tager tid.

- Det er dejligt at lægge timerne i sin egen virksomhed. Jeg føler mig helt afslappet og mærker virkelig, at nu kan jeg gøre, hvad jeg vil. Det er en mangeårig drøm, der går i opfyldelse, fortæller Jens Møller.

- Uden familiens accept var det aldrig blevet til noget. Vi har snakket om det tidligere, men på det tidspunkt var børnene for små til, at jeg kunne investere al min tid i at bygge en virksomhed op. Nu er tiden inde, og jeg har energien til det, uddyber han.

Gik i banken
Da drømmen blev genoplivet ved opsigelsen i januar, gik Jens Møller en tur i banken med sin forretningsplan.

- Jeg måtte ned i banken og snakke med dem. Jeg havde ikke pengene på kontoen til det hele. Så sammen med min bankrådgiver, der nu også er min erhvervsrådgiver, kiggede vi på vores friværdi. Vi blev enige om, at jeg godt kunne låne nogle penge til at starte virksomheden op, fortæller han.

Et andet skridt var, at han også begyndte at forhøre sig om, hvilke maskinfabrikker der var til salg. Blandt andet ringede han til en god bekendt og spurgte, om han ville sælge sin virksomhed. Det ville han ikke, men til gengæld havde og har han meget travlt, og derfor også opgaver, som Jens Møller kunne løse.

Sådan kom de første ordrer i hus. Og det er blandet andet disse ordrer, som de lange aftener er brugt på at løse.

Artiklen er en del af temaet De selvstændige .

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142