Opkøb skubber til væksten hos Maskinfabrikken HMA
I sommeren 2018 opkøbte Odense-virksomheden Maskinfabrikken HMA det konkursramte Andersen Solution Group.
Det opkøb har betydet vækst og udvikling på flere fronter.
- Det betyder, at vi har udvidet produktionsarealet med 1.200 kvadratmeter, lige til motorvejen i Langeskov, og erhvervet yderligere 11 CNC-styrede maskiner, fortæller administrerende direktør John Richter Hansen.
- Vi har også ansat fem af de folk, der tidligere var ansat på adressen – gode, erfarne, dygtige medarbejdere, der kender maskiner og produktionsapparat, og da produktionsapparatet er erhvervet til en meget attraktiv pris, og der ikke er nogen administration på adressen, er det en yderst konkurrencedygtig konstellation med plads til nye og flere opgaver, uddyber han.
Væksten kan ses i virksomhedens regnskab, som er offentliggjort for nylig. I 2018 steg omsætningen ifølge John Richter med 14 pct., og selv om opkøbet har kostet en smule af overskuddet på den korte bane, opvejes det af den ledige kapacitet og de nye kompetencer, man nu har fået in house.
- HMA producerer hydraulikblokke, maskinkomponenter og reservedele til industrien, og med erhvervelsen fik vi tilføjet noget CNC-drejning ”fra stang”, plus noget horisontalfræsning på palettemaskiner. Det var kompetencer, vi ikke havde i forvejen, forklarer John Richter, og fortsætter:
- I Odense har vi kompetence til at lave små-styk emner, eller større serier som robothåndteres. Der fyldte vi ligesom noget ud i mellemniveauet, hvor det endnu ikke er blevet til et ”robotemne”. Det kan for eksempel være dreje- og ventildele fra stang op til ø65 eller hydraulikblokproduktion.
Det er foreløbig ikke planen, at de to afdelinger skal slås sammen til én, og dermed fortsætter Maskinfabrikken HMA med en søsterafdeling i Langeskov.
- Indtil videre holder vi fast i produktion på to adresser; det giver os god logistik i forhold til lokale kunder, men også bedre plads til at vokse, hvilket det kneb med på den hidtidige adresse i Odense, hvor der er spækket med bearbejdningsmaskiner, en smedeafdeling og 32 medarbejdere.
- Derudover er det min ambition, at afdelingen i Langeskov skal overhale afdeling Odense på IT og teknologi, lyder det fra John Richter.
Det betyder dog ikke, at der ikke investeres i Odense, i efteråret 2018 blev der for eksempel tilkøbt 3D-print og endnu et Doosan DNM 6700-bearbejdningscenter, som kan håndtere emner op til 1300x700x600 mm.