23948sdkhjf

Industrien strammer skruen i Herning

Præcise og dokumenterede montageløsninger er et stigende krav fra kunderne, lyder det fra Folke-Larsen, som har flere montageløsninger med på HI-messen

Montage i industrien anno 2019 er meget mere end blot det rette værktøj, en bolt eller en skrue og så et tryk.

For kravene til montageløsninger har ændret sig. Det mærker de hos Folke-Larsens Eftf., som siden 1963 har leveret trykluftværktøj, kompressorer samt tilbehør til trykluft til hele Danmark.

Igennem årene har virksomheden udvidet sit sortimentet og leverer i dag et bredt program indenfor tekniske artikler og indenfor "total montageløsning".

- Flere og flere kunder i Danmark stiller større og større krav til dokumentation af deres montageprocesser. Samtidig skal kunderne være mere fleksible, da de ofte har mindre produktioner. Her skal de være omstillingsparate, uden at det går ud over produktionshastigheden. Det er ofte noget, vi møder hos produktionsvirksomheder, siger administrerende direktør Peter Larsson fra Folke-Larsens Eftf.

Han peger på, at fleksibilitet, omstillingsparathed og proceskontrol netop er nogle af de ord, virksomheden får fokus på i fremtiden, når det handler om montageløsninger.

Kollaborativt skruesystem
Folke-Larsen introducerer på HI-messen et kollaborativt skruesystem fra Weber Schraubautomaten, som har mulighed for indbygget skruefremføring.

- Med den løsning opnår kunden en præcis og dokumenteret montage af deres opgaver samtidig med, at montøren kan koncentrere sig om klargøring af næste job, siger Peter Larsson.

Det kollaborative skruesystem fra Weber er bygget op på en UR-robot.

Indbygget stregkodescanner
Peter Larsson peger dog også på, at lav omstillingstid og høj hastighed kan opnås på flere måder. Ikke alle opgaver kan løses med en kollaborativ robot. I flere tilfælde er emnerne større, hvilket bevirker, at værktøjet skal komme til jobbet og ikke omvendt.

- Her er det ikke altid muligt at arbejde med ledninger eller trykluftslanger. Derfor tilbyder Folke-Larsen en komplet serie af elektriske samt akku-værktøjer, forklarer Peter Larsson og tilføjer, at der på akku-siden er en løsning, hvor værktøjet har en indbygget stregkodescanner, som nemt omstiller og programændrer værktøjet til de forskellige arbejdsprocesser.

Disse værktøjer opsamler data og videreføres enten via USB eller Wi-Fi.

- Selvom det er akku-værktøj, så er de fortsat beregnet til den "hårde industri". Hvis opgaven er på høje momenter, så er det ikke en udfordring for os. Vi klarer opgaver på akku op til 4.000 Nm og på elektriske op til 12.000 Nm - alle med mulighed for datalagring og dataoverførsel, oplyser Peter Larsson.

Momentkontrol af værktøj
Som en del af udviklingen oplever Folke-Larsen også stor efterspørgsel på kontrol af, at værktøjerne faktisk kan levere det moment, som værktøjet er indstillet til. Det er derfor ifølge Peter Larsson også et meget vigtigt parameter at kunne kontrollere værktøjet.

- Vi har løsninger på momentkontrol af roterende værktøjer fra det helt lille moment på under 1 Nm og op til 7.000 Nm - In-House hos kunden, siger direktøren for Folke-Larsen.

Se mere om messen Artiklen er en del af temaet HI 2019.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094