23948sdkhjf

Maskinmester starter ny ambitiøs uddannelse

Maskinmester Michael Paulsen starter en ny, grundig uddannelse i Lean Six Sigma.

Han har 15 års erfaring med Lean Six Sigma. Han driver til dagligt virksomheden Eye4Improve, der tilbyder konsulenthjælp til Lean Six Sigma.

Det bliver en uddannelse i Lean Six Sigma Green Belt og Black Belt. Kurserne starter i slutningen af 2019.

Sideløbende med det teoretiske kursus skal kursisterne udføre en praktisk opgave i deres virksomhed.

- Lean Six Sigma kan ikke læres på 14 dage, siger Michael Paulsen, der starter en grundig uddannelse i Lean i Danmark. Hos mig kan man kun blive certificeret, hvis man udfører et projekt i praksis, siger Michael Paulsen.

Lean Six Sigma er en metode til at opnå produktivitetsforbedringer. Metoden fokuserer på at eliminere spild i produktionen. Det kan være i form af fejl, spildtid, unødvendig transport, eller unødvendige funktioner. Dermed reducerer man omkostninger og forbedrer kvaliteten af produkterne.

Michael Paulsen mener, at der er gået inflation i Lean Six Sigma-uddannelserne.

- Vi ser eksempler på 14-dages kurser, hvor man lige pludselig får et Master Black Belt uden at have lavet en praktisk opgave, siger han.

- På vores uddannelse skal eleverne kombinere teorien med at gennemføre et reelt, praktisk projekt ude i deres virksomheder. Det praktiske projekt skal levere en signifikant forbedring til virksomheden. Jeg hjælper med et grundigt coachingforløb til hver enkelt deltager, siger Michael Paulsen.

Michael Paulsen har indgået partnerskab med den amerikanske kursusudbyder MoreSteam om at bruge deres teoretiske materiale som grundlag for kurserne.

- Jeg har været heldig, at jeg har fået lov at bruge deres materiale. De har uddannet omkring en halv million mennesker i Lean Six Sigma, siger han.

Han er selv uddannet i Six Sigma fra kølevirksomheden Johnson Controls, en uddannelse han selv betegner som "benhård".

E-learning
Den teoretiske del af uddannelsen gennemføres som et e-learnings forløb.

Kan det ikke være svært at skulle gennemføre en stor del af uddannelsen som selvstudie?

- De studerende vil have mig tilknyttet i nogle timer i hvert forløb, og jeg kommer også ud på deres virksomheder. Man kan også se e-learning som en fordel, fordi det giver en hel masse fleksibilitet. De studerende kan selv tilrettelægge, hvornår de vil læse, siger han.

Michael Paulsen mener, at der mangler kvalificerede Lean-eksperter i Danmark, og den mangel vil han gerne være med til at afhjælpe.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109