23948sdkhjf

Opsvinget har fat i Europa

Industriproduktionen i EU er steget konstant siden årsskiftet, viser de seneste tal. Årsagen er opsvinget i USA og Asien, som nu smitter af på europæisk industri.
Europæisk industri er ved at komme i højere omdrejninger. Industriproduktionen er steget de seneste fire måneder i træk, både i de 12 EU-lande, der har indført euroen, og i resten af EU, skriver Jyllands-Posten.

Alene fra marts til april steg industriproduktionen med 0,5 pct. i EU, viser de nye tal fra EU's statistiske kontor, Eurostat.

En halv procent er en høj stigning på en enkelt måned. Den høje vækst i industriproduktionen skyldes især en stor stigning i de ti nye EU-lande. I de 15 gamle EU-lande steg industriproduktionen 0,3 pct., fremgår det af Jyllands-Posten.

Danmark er blandt EU-landene med den største stigning i april.

Det internationale opsving begyndte i Asien for snart halvandet år siden. I USA fik væksten kraftigt fat for næsten et år siden. Men først omkring det seneste årsskifte begyndte det at se lidt lysere ud i EU, der har mistet konkurrenceevne på grund af den faldende dollar, skriver Jyllands-Posten i dag.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063