23948sdkhjf

Danske virksomheder invaderer Polen

Polens indtræden i EU og landets forholdsvis høje økonomiske vækst har for alvor gjort markedet modent for danske investeringer. Således har op mod fire hundrede danske virksomheder taget skridtet om etablering i Polen.
Ifølge Berlingske Tidende har de danske virksomheder til sammen investeret op mod 15 milliarder kroner i det nye EU-land.

- I løbet af de sidste fire år har vi set en interessant tendens til, at flere og flere små og mellemstore virksomheder retter blikket mod Polen og påbegynder aktiviteter her, siger handelsrådgiver Robert Prajor fra Danmarks Eksportråd på den danske ambassade i Warszawa til Berlingske Tidende.

Robert Prajor vurderer, at rådgivningen af danske virksomheder er tredoblet fra 2000 til 2003, og i 2003 lå ambassadens brugerbetalte rådgivning for danske virksomheder hele 250 procent over niveauet i 2002, fremgår det af DR Nyheder Online.

Polen har en stor og veluddannet arbejdsstyrke og 20 procents arbejdsløshed, så der er ikke umiddelbart udsigt til flaskehalse for arbejdskraften. Samtidig er de polske lønninger cirka en fjerdedel af de danske, skriver DR Nyheder Online.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062