23948sdkhjf

DI: Nu skal EU styrkes

På det netop overståede EU-topmøde lykkedes det stats- og regeringscheferne at sætte punktum i forhandlingerne om EUs forfatningstraktat. Hermed er EUs forfatningskrise midlertidigt afblæst.
Nu skal kompromiset godkendes af vælgerne i flere lande.

- For europæisk erhvervsliv er det af afgørende betydning, at topmødets kompromis bliver omsat til praksis. I en tid med svækket konkurrenceevne og en akut terrortrussel er der ikke behov for, at forfatningskrisen forlænges yderligere. Europa har derimod brug for et mere slagkraftigt EU. Det er præcis hovedformålet med forfatningstraktaten, som reelt er de 25 medlemsstaters svar på udvidelsen, siger DIs administrerende direktør, Hans Skov Christensen, i en kommentar til resultaterne af EU-topmødet.

- Uden den modernisering og effektivisering, der ligger i forfatningstraktaten, ville EU uundgåeligt sande til med 25 lande om bordet. Traktaten er ganske enkelt en forudsætning for, at EU kan træffe de mange beslutninger, der er nødvendige for at indfri målsætningen om, at EU kan blive verdens mest konkurrencedygtige region, siger DI-direktøren.

- Uanset forfatningstraktatens videre skæbne i de andre lande vil forfatningen i Danmark udløse den mest principielle afstemning siden 1972. Skal Danmark være statist eller en aktiv medspiller i Europa?

- Denne beslutning kan ikke delegeres til eksempelvis de britiske vælgere, men kan kun tages af de danske vælgere. For dansk erhvervsliv giver svaret sig selv. Danmark skal være fuldt og helt med i EU. Godt tre fjerdedele af dansk samhandel foregår inden for det indre marked, og dermed er Danmarks velfærd uløseligt knyttet til EU, siger Hans Skov Christensen.

Kilde: Jern- og Maskinindustrien.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094