23948sdkhjf

Tysk boom styrker danske underleverandører

Danske underleverandører af bl.a. maling nyder godt af fremgangen i specielt den tyske værftsindustri.
Den tyske værftsindustri nyder godt af de lange ventetider hos værfterne i Fjernøsten, hvilket også smitter af på de danske maritime virksomheder. Underleverandører som malervirksomheden Hempel har mærket en klar fremgang i salget i takt med, at de tyske værfter får mere arbejde, fremgår det af dagens udgave af Dagbladet Børsen.

- Vi har helt klart glæde af udviklingen, både målt på volumen og indtjening, siger Hempels nordiske direktør Jacob Gulmann til Dagbladet Børsen.

Hempel hører til blandt verdens største, når det kommer til maling til de færdige skibe.

Rederiernes succesrige 2003 har fået dem til at stå i kø ved værfterne i især Fjernøsten. Det har udløst ventetider på helt op til tre-fire år, hvilket er for hård en prøvelse for mange rederes tålmodighed. Derfor vender de blikket mod Europa, hvor de er villige til at betale ekstra for en hurtig leverance, fremgår det af dagens udgave af Dagbladet Børsen.

Tyske værfter er specielt dygtige til middelstore containerskibe og forskellige typer tank- og krydstogtskibe, mens Danske Lindø har eget værft i Nordtyskland, som bygger mange containerskibe, fremgår det af Dagbladet Børsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064