23948sdkhjf

Automatisering i højsædet: Danmark har fået en ny pantfabrik

Det danske pantsystem tog mandag et skridt ind i en grønnere retning med åbningen af en større og højteknologisk fabrik i Høje Taastrup.

Kronprins Frederik deltog i den officielle åbning og satte produktionsanlægget i gang.

Miljøminister Lea Wermelin deltog ligeledes i åbningen af fabrikken, som skal håndtere en stor del af de mere end 1,4 mia. flasker og dåser med pant, der hvert år bliver indsamlet og sendt til genanvendelse.

Byggeriet til fabrikken gik i gang med det officielle første spadestik i november 2018.

Fabrikken er kommet til, fordi returvirksomheden er vokset ud af de nuværende matrikler i Hedehusende og Løsning, hvor der hver dag ankommer 3,8 millioner tomme dåser og flasker.

Mere pant kræver mere plads
Dansk Retursystem har drevet pantsystemet, siden det fik sin nuværende form i 2002. I det første år afleverede danskerne 41,2 mio. tomme flasker og dåser med pant.

I 2019 afleverede de mere end 1,4 mia. De stigende mængder engangsemballage har de seneste år givet kapacitetsproblemer i Dansk Retursystems fabrikker, og derfor blev der i 2018 taget første spadestik til en ny og større fabrik.

Det er de tyske virksomheder Stadler og Gebhardt, der har leveret maskiner til fabrikken, som bliver højteknologisk og sikrer en endnu mere effektiv genanvendelse af flaskerne og dåserne. 

Medarbejdere uddannet til ny fabrik
Med en højteknologisk fabrik følger også nye krav til produktionsmedarbejdernes kompetencer. Hvor der tidligere for eksempel var mange manuelle løft, kommer der nu en højere grad af automatisering.

Derfor har Dansk Retursystem gennem de seneste fire år tilbudt opkvalificering til medarbejderne i form af videreuddannelse til driftsoperatører, proces- og industrioperatører. 

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.114