23948sdkhjf

Blaaholm får globalt turnkey-gennembrud

Danske Blaaholm har leveret tre komplette produktionslinjer inklusiv svejseportaler til CS Wind Taiwan i Taichung.

I november 2019 startede produktionen af vindmølletårne op hos CS Wind Taiwan i Taichung. og det er danske Blaaholm, som har leveret store dele af produktionsfaciliteterne.

Forud var gået måneder med tilpasning af eksisterende bygninger og montering og indkøring af tre produktionslinjer fra Blaaholm under en meget stram tidsplan.

Esbjerg-virksomheden landede projektet i foråret 2019 og havde en forholdsvis kort leveringstid. Især forbi projektet skulle leveres i Asien. Ordren er på produktionsudstyr til opbygning af ny CS Wind Tårnfabrik på Taiwan. 

- Det er lidt et gennembrud for os. Vi har været meget indover udformningen af fabrikslayoutet og været med til at fastlægge kapaciteten. Det har virkelig været en turnkey-leverance, siger administrerende direktør Torben Blaaholm, Blaaholm.

- Vi har mange forespørgsler på lignende udstyr i øjeblikket fra hele verden.

Ikke så simpelt som det ser ud
I de indledende faser af projektet gennemførte CS Wind Taiwan kapacitetsberegninger. Beregningerne viste, at de var nødt til at undersøge nye produktionsmetoder og nyt produktions-setup for at opnå den ønskede kapacitet på det produktionsareal de har til rådighed.

Tårnproducenten valgte Blaaholm som leverandør, fordi en svejseportal kan sikre kapaciteten og specialudviklede løsninger løste udfordringerne med begrænset plads og begrænset krankapacitet.

- Svejseportaler er velkendte systemer hos andre tårnproducenter, og løsningen sikrer, at vi opnår den ønskede kapacitet på begrænset plads. Jeg erfarede også, at Blaaholm havde forståelse og dybdegående viden om tårnproduktion. De ved også godt, at det ikke er så simpelt, som det ser ud, forklarer Mr. Park, Head of CS Wind Taiwan.

Udviklet transfervogn

CS Wind søgte driftssikre løsninger og løsninger med nem betjening, da deres over 100 medarbejdere var uerfarne med SAW-svejsning. Det er derfor afgørende, at operatørerne trænes og har tillid til udstyret, så de kan koncentrere sig om kvaliteten af produktet.

Til den interne transport er der udviklet en transfervogn, som løfter svøbene mellem hallerne. Et fit-up system står ovenpå transfervognen for at bruge mindst mulig plads. Alle løsningerne er med til at sikre den ønskede kapacitet, fortæller Mr. Park.

Rullebukkene og fit-up systemerne kan håndtere tunge konstruktioner, selvom krankapaciteten er begrænset.

Om CS Wind

CS Wind er en global producent af vindmølletårne og har produceret ca. 9619 tårne siden 2003 til både onshore og offshore vindparker. De producerer på 6 lokaliteter i Vietnam, Kina, Taiwan, Malaysia, Storbritannien og Tyrkiet.

CS Wind har produktion af offshore-tårne i både Vietnam og Storbritannien.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079