23948sdkhjf

Italiensk nedlukning giver travlhed hos dansk underleverandør

Arni Maskinfabrik på Falster har travlt med at producere ekstra transportsnegle i disse uger. Det skyldes, at mange af virksomhedens italienske konkurrenter har lukket ned under coronakrisen.

- Flere danske virksomheder har oplevet, at det kneb med leveringer fra Italien. Der er mange steder, hvor en transportsnegl er essentiel for driften på en virksomhed. Så det er vigtigt, at kunne få en ny snegl hurtigt, og så kan man ikke vente på et emne fra Sydeuropa, siger Morten Lund-Jørgensen, direktør hos Arni Maskinfabrik.

- Vi måtte kalde to gamle medarbejdere ind, som egentlig var gået på pension, og nu søger vi også en ekstra smed, siger Morten Lund-Jørgensen. Virksomheden har i dag ni ansatte.

- Vi havde ellers overvejet at sende nogle medarbejdere på arbejdsfordeling på grund af coronakrisen. Men det har vi kunnet undgå på grund af de nye ordrer.

To specialer
Arni Maskinfabrik har specialiseret sig i at producere vindinger til snegle. Fabrikken har en særlig metode, hvor man kan fremstille vindingerne i en hel længde. De fleste andre laversektioner, som efterfølgende skal svejses sammen.

- Mig bekendt er der ikke andre i Danmark, der ruller det op i hele længder, siger Morten Lund-Jørgensen.

Ud over transportsnegle har den lille maskinfabrik også specialiseret sig i profilvalsning.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078