23948sdkhjf

DI: En moderne offentlig sektor i støbeskeen

Aftalen om strukturreformen er en perspektivrig politisk beslutning om en hårdt tiltrængt modernisering af den offentlige sektor i Danmark, mener Dansk Industri, DI.
- Det er den mest gennemgribende ændring af det administrative Danmarkskort i nyere tid. Reformen vil bidrage til at styrke dansk konkurrencekraft i form af en mere kvalificeret og kompetent offentlig sektor, siger administrerende direktør Hans Skov Christensen, DI, i en kommentar til forliget om strukturreformen.

- Reformen giver os et begrundet håb om at vende den negative udvikling i den offentlige sektors produktivitet, der har virket som en barriere for en nødvendig sænkning af det rekordhøje skattetryk herhjemme. En samling af hovedparten af de offentlige opgaver på blot to niveauer vil gøre det lettere at prioritere de offentlige udgifter og dermed se, hvad skattekronerne bliver brugt til. Det er DIs forhåbning, at det vil medvirke til en begyndende sænkning af de danske personskatter, siger Hans Skov Christensen.

- En velfungerende og smidig offentlig sektor er en forudsætning for en stærk konkurrenceevne i dansk erhvervsliv. Virksomhederne har brug for det offentlige som en kvalificeret medspiller. Med reformen får vi nu større administrative enheder, og det giver mulighed for at øge kompetencerne i den lokale forvaltning. Det vil styrke mulighederne for et bedre samspil mellem virksomheder, borgere og kommunen, siger DI-direktøren.

- DI vil nu være særlig opmærksom på, hvordan aftalen om den fremtidige beskæftigelsesindsats bliver udmøntet. Det er vigtigt, at vi opnår den nødvendige sammenhæng mellem de nye lokale jobcentre og de overordnede behov på arbejdsmarkedet. DI vil samtidig gå konstruktivt ind i arbejdet med at afklare den fremtidige arbejdsdeling på miljøområdet, når det gælder miljøtilsynet, siger Hans Skov Christensen.

Kilde: Jern- og Maskinindustrien

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.059