23948sdkhjf

Grundfos laver effektmåling på uddannelse

Hos pumpekoncernen Grundfos i Bjerringbro har den interne uddannelsesafdeling, Poul Due Jensen Akademiet, i flere år arbejdet med effektmåling, når medarbejderne har været på kursus og efteruddannelse.
Effekten er klar. En måling på 10 medarbejdere dokumenterede, at de tilsammen havde skabt en ekstraomsætning på 30 mio. kr., ganske enkelt ved at bruge deres nyerhvervede viden rigtigt, skriver Dagbladet Børsen i dag.

Kim Hansen er direktør ved Poul Due Jensen Akademiet, og selvom han erkender, at man ikke bare kan gange beløbet op med det antal medarbejdere, som virksomheden har haft på kursus, så er han selv imponeret over resultatet, fremgår det af dagens udgave af Dagbladet Børsen.

- Én ting er, at man bliver klogere, men det er jo ingen garanti for, at man ændrer adfærd, og grunden til at vi træner folk, er jo netop, at vi gerne vil have dem til at arbejde på en bestemt måde, siger Kim Hansen til Dagbladet Børsen.

Ifølge Dagbladet Børsen opdeler Kim Hansen effektmålingen i fire faser:
1. Har medarbejderne selv været tilfredse med kurset?
2. Afdække om medarbejderne har lært noget på kurset
3. Har deltagerne ændret adfærd?
4. Har den ændrede adfærd givet effekt i jobbet?

- På den måde får vi en værdikædebetragtning på uddannelsesforløbet, og så begynder det at blive interessant, siger Kim Hansen til Dagbladet Børsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078