23948sdkhjf

Stor interesse for østeuropæere

Mangel på dansk arbejdskraft får arbejdsgivere til at vende blikket mod Østeuropa. Det får danske arbejdsgivere står i kø for at hyre arbejdskraft fra Østeuropa.
Dansk Industri (DI) nærmest kimes ned af medlemsvirksomheder, der vil høre om mulighederne for at hente østeuropæisk arbejdskraft til Danmark, skriver Jyllands-Posten i dag.

Fra tidligere en enkelt henvendelse hver anden uge ringer telefonen hos konsulenterne i DI nu en-to gange om dagen med arbejdsgivere, der vil høre, hvordan de bærer sig ad med at få f.eks. tjekker eller polakker til Danmark. Ændringen er sket efter EU-udvidelsen 1. maj, der gjorde det muligt for østeuropæere at arbejde lovligt i Danmark, fremgår det af Jyllands-Posten.

- Virksomhederne ringer, fordi de vil være sikre på, at de ikke gør noget forkert. De har svært ved at skaffe den fornødne, kvalificerede arbejdskraft i Danmark. Det er f.eks. ufaglærte med tilstrækkelig erfaring og kompetence inden for bestemte jobfunktioner. Der er regioner, hvor det kniber med at finde arbejdskraft, og der er mangel på it-ingeniører med den rigtige baggrund, siger Martin Kabongo til Jyllands-Posten.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063