23948sdkhjf

Ny CNC-fræser optimerer Odin Engineerings maskinafdeling

Odin Engineering har netop investeret i en ny CNC-fræser med fire akser - Okuma, der med sine nye funktioner fordobler produktionshastigheden. Samtidig får medarbejderne efteruddannelse og mulighed for at udnytte deres kompetencer til at betjene det nyeste teknologiske udstyr.

Den nye CNC-fræser er netop taget i brug og erstatter to mindre tre-aksede fræsere, der har været i brug i maskinfabrikken i mere end 20 år.

Flere af Odin Engineerings ældre maskiner, der bruges til fremstilling af reservedele, er både pålidelige, holdbare og kan uden problemer køre stabilt igennem mange år. Men med den nye CNC-fræser får medarbejderne i produktionen endnu en ny maskine, som er hurtigere og med mange nye funktioner.

Odin Engineerings direktør, Mads S. Rasmussen, forklarer:

- Det er vigtigt for os følge med i den teknologiske udvikling og løbende investere i nye maskiner både i forhold til håndværket og som optimering af vores udstyr. Vi lever af at udvikle forretningskritiske specialmaskiner til vores kunder, og det kræver det rigtige kvalitetsudstyr og kompetencer for at fabrikere reservedelene til specialmaskinerne, siger Mads S. Rasmussen, og fortsætter:

- De ældre CNC-bearbejdningsmaskiner er mere tidskrævende og betjenes mere manuelt. Nyere CNC-maskiner, som Okuma, er mere brugervenlige i betjeningen, har højere omdrejninger og flere muligheder med køling både udvendigt og indvendigt i værktøjerne. Vores nye maskine kan også køle med luft.

Nye funktioner og hurtigere produktion
Den nye CNC-fræser bruges til reservedele, der indgår i Odin Engineerings leverancer af forretningskritiske specialmaskiner.

- Det gør medarbejderne hurtigere, at det nye udstyr er mere brugervenligt, og software er mere integreret med de systemer, vi anvender i konstruktionen, og en udbygning, hvor alle værktøjer ligger klar og ikke først skal klargøres og måles op, gør processerne meget hurtigere. Vi planlægger at skal have over 250 værktøjer liggende klar, så opstillingstiden bliver tæt på 0. Værktøjskæden kører med et standardsortiment af 32 værktøjer, som så bliver toppet op af skabe, hvor de resterende værktøjer står klar, så de 32 udskiftes efter behov og opgave, fortæller Odin Engineerings COO, Martin Christensen.

Han forklarer videre, at den nye Okuma har flere funktioner, der gør, at maskinfabrikkens medarbejdere får mulighed for at fræse flere dele hurtigere og mere præcist:

- Man kan sammenligne det med en ny og en gammel kaffemaskine. De kan begge to brygge kaffe, men den gamle kaffemaskine kræver flere forberedelser og kan kun brygge en slags kaffe, hvor en ny kaffemaskine er automatiseret, hurtigere og nemmere at bruge, og den har flere programmer og indstillinger, siger han, og fortsætter:

- På samme vis giver vores CNC-styrede fræser Okuma flere muligheder med færre manuelle forberedelser og opstillinger. Vi nøjes med at indsætte emnet i midten af maskinen, programmet indlæses, og så er det bare at trykke på den grønne knap.

Med sin effektivitet og hastighed skaber Okuma’en større fleksibilitet i produktionen til gavn for kunderne:

- Det går hurtigere med den nye maskine. Okuma kører fem gange så hurtigt i produktionen, og vi forventer en fordobling i produktionshastigheden. Når vi hurtigere kan bearbejde emnerne, kan vi også hurtigere hjælpe kunderne. Det giver os mere tid til at arbejde med designet af mere komplekse emner, og vi får mulighed for at øge kvaliteten i vores færdige leverancer.

Kompetenceudvikling og uddannelse
Odin lægger vægt på at udvikle medarbejdernes kompetencer løbende. Derfor bliver flere medarbejdere som hovedregel også sendt på kursus for at uddanne og specialisere sig både i brugen af nye maskiner, men også generelt.

- Med nyt udstyr, der er up to date, får medarbejderne nye udfordringer og udvikler deres kompetencer. Det skaber stor værdi og arbejdsglæde for vores ansatte, at de kan dygtiggøre sig i brugen af nyt udstyr. Vi oplever også, at det er mere attraktivt for lærlinge, når lærestedet er opdateret på de nye teknologier og maskinpark, fortæller Martin Christensen.

Produktionsleder Jesper Lundby, som har ansvaret for den daglige drift blandt andet i maskinafdelingen, har sammen med tre industriteknikere netop været på kursus hos leverandøren Flextek i Hedensted.

- Det er vigtigt for os, at medarbejderne lærer maskinens styresystemer ordentligt at kende, så de er fortrolige ved brugen fra dag ét, og dermed kan de også udnytte de nye muligheder fuldt ud, siger Martin Christensen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.085