23948sdkhjf

Efter støberibrand: - Kunderne skal ikke mærke noget

- Vi har fuld opbakning til at genopbygge fabrikken fra forsikringsselskabet og fra Granly, siger fabrikschef

Fredag brændte trykstøberiet Ceropa i Svendborg. Branden hærgede i to produktionshaller. Den har blandt andet gjort flere støbemaskiner ubrugelige. Taget på den ene hal er væk, mens taget stadig er på plads på den anden hal.

Hen over weekenden og i starten af denne uge har fabrikschef Anders Jørgensen og hans cirka 25 medarbejdere arbejdet på højtryk for at rydde op efter branden.

- Jeg har haft møder med vores ejer, Granly Gruppen, og med forsikringsselskabet Tryg, og der er fuld opbakning til, at vi genopbygger støberiet, fortæller Anders Jørgensen.

- Jeg er bare glad for, at der ikke var nogen medarbejdere, der kom noget til. Vi sendte for en sikkerheds skyld medarbejdere til tjek for røgforgiftning på sygehuset, men der var ikke sket noget.

Ny produktionshal samme sted

Planen er nu, at produktionshallerne skal bygges op igen samme sted. En mindre del af smeltebadene og maskinerne kan måske bruges igen.

- Bygningen er totalskadet, men vi regner med at bygge det samme sted. Vi håber, at Svendborg Kommune vil hjælpe med hurtig behandling, så snart der er nogle tegninger klar, siger han.

En del af produktionen vil allerede kunne genoptages i denne uge i den hal, hvor taget ikke er nedbrændt.

Hjælp fra kolleger

-  Vi regner med at vores CNC-afdeling kan gå i gang sidst på ugen. Hvad støbningen angår, så forsøger vi at stable et samarbejde på benene med eksterne støberier. Vi er allerede blevet lovet hjælp fra danske kolleger. Kunderne skal ikke mærke noget, siger Anders Jørgensen.

- Støbemaskinerne er temmeligt medtagede. Det er op til forsikringen at vurdere, hvor meget, og hvordan de kan bruges, siger han. Ellers er virksomheden i kontakt med leverandører af støbemaskiner.

- Vi venter på svar på, hvor lang leveringstid, der er på nye maskiner.

Ceropa anvender Bühler støberimaskiner, som er kendt for at være Rolls Royce inden for støbemaskiner.

Kontorbygningen og en lagerbygning er ikke beskadigede. 

- Alle kundeværktøjer er i sikkkerhed i en anden bygning. Så det er vigtigt, at de ikke er beskadigede, siger Anders Jørgensen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093