23948sdkhjf

Nye tal Industrivirksomheder har bremset lærlingenedgang

Selvom coronakrisen stadig er stærkt medvirkende til, at landets industrivirksomheder holder igen med indgåelsen af nye uddannelsesaftaler, så er der tegn på, at den negative udvikling så småt er begyndt at vende.

Nye tal fra undervisningsministeriet viser således, at faldet i antallet af indgåede uddannelsesaftaler på eksempelvis smedeuddannelsen nu er nede på 18,7 procent for første halvdel af 2020 i forhold til samme periode sidste år, mens faldet hos industriteknikerne nu er på 11 procent.

Tallene står i stærk kontrast til marts og april, hvor coronakrisen var på sit højeste. Dengang var faldet i antallet af indgåede uddannelsesaftaler på hele 80 procent for smede og 85 procent hos industriteknikerne.

- Der er ingen tvivl om, at industrivirksomhederne stadig står i en meget usikker situation – ikke mindst fordi mange af dem baserer en stor del af deres omsætning på eksport eller er underleverandør til virksomheder, hvis omsætning er afhængig af eksport. Derfor er det også flot, at vi allerede nu ser tydelige tegn på, at man begynder at lukke flere nye lærlinge ind på virksomhederne, siger Tina Voldby, underdirektør hos Tekniq Arbejdsgiverne, der repræsenterer cirka 4.300 virksomheder indenfor el, vvs og metal, og uddyber:

- Vi har stadig lang vej, før coronaeffekten på lærlingeområdet er udlignet blandt industrivirksomhederne. Men vi håber og tror på, at forårets lærlingepakker vil være med til at sætte gang i en endnu mere positiv udvikling de kommende måneder, når ATP i midten af september begynder at udbetale løntilskud til virksomhederne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078