23948sdkhjf

Fynsk direktør skal stå i spidsen for ny klyngesatsning

Det bliver nuværende klyngedirektør for Odense Robotics, Mikkel Christoffersen, der skal stå i spidsen for den nye, nationale klynge for robot-, automations- og droneområdet, når Danmarks 14 nye erhvervsklynger officielt ser dagens lys til nytår.

Det bekræfter Mikkel Christoffersen over for Electronic Supply.

- Jeg er nuværende klyngedirektør for den regionale klynge på Fyn, og så har jeg været med i front for at samle de nationale partnerskaber i den nye organisation. Derfor lå det også i kortene, at jeg skulle være direktør, siger Mikkel Christoffersen.

Går nationalt

Hvor den nuværende Odense Robotics er en lokal netværksgruppe centeret om aktører på Fyn, bliver den nye klynge – der også skal hedde Odense Robotics – et nationalt netværk med tilstedeværelse i både Aalborg, Århus, Sønderborg og København.

- Klyngen kommer til at hedde Odense Robotics og så med det pågældende bynavn bagefter. Det tapper ind i synligheden i den pågældende by overfor virksomheder og investorer og understreger, at vi med den nye klynge er et nationalt foretagende med et ensartet tilbud til interesserede i hele landet, ikke bare Odense, siger Mikkel Christoffersen.

Den nye klynge er dannet som sammenslutning af RoboCluster og UAS (drone-netværk, red), der i forvejen er landsdækkende. Så de springende forskelle bliver, at kræfterne nu er forenet, og at det nuværende Odense Robotics går nationalt i den nye konstellation, fortæller han.

- Formålet bliver primært at hjælpe de virksomheder, der er i fasen efter startup med at vokse og få en global markedsadgang qua netværket, siger Mikkel Christoffersen.

På skuldrene af mange års arbejde

Og netop de forenede kræfter giver helt nye muligheder, som de tre klynger ikke har haft endnu, siger Mikkel Christoffersen.

- Odense Robotics kommer til at stå på skuldrene af mange års arbejde inden for området og ikke mindst et veludbygget netværk og en masse engagerede aktører, siger Mikkel Christoffersen.

Han fortsætter:

- Klyngen skal være god til innovation især i mødet mellem virksomhedens forskere, hvor de sammen skal undersøge, hvad fremtidens produkter kan være. Vi skal også accelerere den bæredygtige udvikling inden for robotter og undersøge, hvor de kan være med til at præge den grønne omstilling, siger han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11