23948sdkhjf

Medaljer til dygtige industri-lærlinge

Moltkes Palæ i København dannede tirsdag aften, den 3. november 2020, ramme om Håndværkerforeningen Københavns årlige medaljeuddeling.

Her blev årets dygtigste nyuddannede håndværkere fejret med Håndværkerforeningens medaljer i sølv eller bronze samt legater.

De unge medaljemodtagere er uddannet i de københavnske laugs medlemsvirksomheder og har bestået deres svendeprøve som de bedste. Alle medaljemodtagerne er udlært i sidste halvdel af 2019 eller første del af 2020.

- Danmark har et kæmpe behov for dygtige håndværkere. Og her har vi en gruppe af unge, der ikke bare har taget den slagne vej. De har valgt en exceptionel vej, og det har de gjort exceptionelt godt – de har taget Danmarks fremtid i deres hænder. Det er dét, vi fejrer med medaljeuddelingen, siger administrerende direktør i Håndværkerforeningen, Christoffer Susé.

Covid-19-situationen betød, at medaljemodtagerne modtog deres medalje ved en reduceret ceremoni i Moltkes Palæ - i stedet for Københavns Rådhus, hvor fem medaljemodtagere ad gangen kom ind og fik overrakt medalje af Håndværkerforeningens formand, Per Vangekjær.

Ud over Håndværkerforeningens medaljer blev der uddelt legater fra virksomheder, laug og fonde. Blandt andet blev der uddelt to rejselegater på 100.000 kroner fra A.P. Møller Fondens legat til unge håndværkeres videre uddannelse i udlandet.

Inden for metalindustriens fag blev der uddelt følgende medaljer:

Rasmus Holst Lohmann, industritekniker hos Disa Industries - bronze

Henrik Carøe, klejnsmed hos KT Stålindustri - sølv

Rasmus Frøland, industritekniker hos Thoka Finmekanik Dragør - sølv

Mikael Kragh Rasmussen, automatiktekniker hos CO-RO - sølv

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125