23948sdkhjf

Kriseberedskab afløst af julebonus

- Jeg har aldrig prøvet noget lignende. Og jeg håber heller ikke, at jeg kommer til det igen. Men det er jo også i krisen, at forretningsmodellen står sin prøve, og det gør vores.

Sådan siger Rasmus Niebuhr om 2020 og Covid-19, som har tryktestet forretningsstrategien hos Niebuhr Gears.

Den store tandhjulsproducent har produktion i både Danmark og Kina, mens forretningen også rummer tre forskellige forretningsområde i vind, industri og masseproduktion.

- Det er en bevist risikospredning, og der har været gang i hjulene - selv i et kriseår, fordi vi har en god spredning i kunderne.

Resultat udløser bonus

Derfor udbetaler Ikast-virksomheden nu en julebonus på 5.000 kr. til hver ansat. For det lykkedes at finde besparelser, efter covid-19 ramte og satte aktiviteten under et stærkt pres. Samtidig er der også forretningsområder, der er gået en anelse bedre end krisebudgetteret.

- Vi kommer ud af 2020 med et hæderligt resultat, og derfor har vi besluttet at udbetale en bonus til alle ansatte som tak for indsatsen, siger administrerende direktør Rasmus Niebuhr, og peger blandt andet på de timelønnede ansatte, der har været på fordeling i løbet af 2020.

Arbejdsfordeling trådte tandhjuls-producenten helt ud af i starten af november.

Aktiviteten tilbage

Da covid-19 ramte, gik det ud over ordreindgangen. Men samtidig var der nogle gode lange ordrer, som kunne holde aktiviteten i gang. Derfor havde ledelsen også tid til at lave et krisebudget og en krisestyring, som gav en meget tæt opfølgning på ordreindgang og kapacitet.

- Vores aktivitet til vindmølleindustrien har stort set været upåvirket under corona, og for vores øvrige aktiviteter var vi i indeks 50, da situationen var værst. Heldigvis er vi i indeks 90 nu, og vores ordrebeholdning stiger stadig, fortæller direktøren.

Ledelsen befinder sig i øjeblikket i budgetfasen for 2021, og forventningen er en aktivitetsstigning, men i et stærkt konkurrenceudsat marked.

- Med en højere aktivitet håber vi, at vi kommer ud med det samme resultat, som vi kommer ud med i år. Budgetterne er ikke fastlagt endnu, men vi er ganske fortrøstningsfulde for 2021, uddyber Rasmus Niebuhr.

På arbejdsfordeling

Da nedgangen rasede, kiggede tandhjulsproducenten med omkring 180 ansatte globalt også ind i regeringens hjælpepakker, men der var ikke en pakke, der passede til den situation, som virksomheden var i. Samtidig var man heller ikke på nogen måde nødlidende, så man skulle have hjælp til sin drift.

- Da vi kom til at have for stor kapacitet i forhold til ordreindgangen, og vi samtidig troede på, at det var et forbigående fænomen, valgte vi at ty til fordeling blandt de timelønnede, forklarer Rasmus Niebuhr.

Fordelingen startede op hen over sommeren, hvor de fleste timelønnede kom på en 50/50-fordeling. Trinvis er fordelingen udfaset, som ordrerne er kommet tilbage hen over efteråret.

Forretningen blev ramt forskelligt i forretningssegmenterne. De ansatte, der har arbejdet med produktionen af vindmøllekomponenter, har arbejdet fuld tid og har endda haft travlt.

- Det har været med til at holde en bund hos os. Der har været en uændret aktivitet, uddyber Rasmus Niebuhr.

Artiklen er en del af temaet METALINDUSTRIENS TOP 2020.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.174