Metalvirksomheder ruster sig mod cyberangreb
Indbrud i danske industrivirksomheder er ikke længere forbeholdt bygninger og inventar. Ubudne gæster benytter i stigende grad cyberspace til deres lyssky formål og tvinger dermed virksomhederne til at ruste sig mod denne type indbrud.
Ifølge en ny medlemsundersøgelse fra Tekniq Arbejdsgiverne har 7,1 procent af virksomhederne i metalindustrien været udsat for cyberangreb indenfor de seneste 12 måneder, og hele 43,8 procent har iværksat tiltag for at beskytte sig mod denne form for kriminalitet.
- Det viser, at virksomhederne tager de digitale trusler alvorligt. Men samtidig kan vi se, at over halvdelen af industrivirksomhederne endnu ikke har sørget for at beskytte sig mod hackerangreb. Vi opfordrer derfor kraftigt til, at man får undersøgt den enkelte virksomheds it-systemer og øger sikkerheden de steder, hvor der skulle være behov for det, siger Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom i Tekniq Arbejdsgiverne, der repræsenterer cirka 4.100 virksomheder indenfor el, vvs og metal.
Så sent som den 15. december måtte Center for Cybersikkerhed (CFCS) advare danske virksomheder mod et verdensomspændende hackerangreb af samme type som det, der for tre år siden blev brugt til at lægge Mærsk-koncernen ned i en uge.
- Det er blot endnu en påmindelse om, at truslen om cyberangreb er en reel risiko, der skal tages alvorligt. Derfor er det også positivt, at så mange industrivirksomheder tager deres forholdsregler, for det kan hurtigt koste en masse tid og penge, hvis man ikke er rustet, når angrebet rammet, siger Maria Schougaard Berntsen, og tilføjer:
- Og for de virksomheder, der endnu ikke har sikret sig mod ubudne gæster i cyberspace, er det også en anledning til at få det gjort. For truslen er reel og nærværende, og den vil næppe blive mindre de kommende år.