23948sdkhjf

Vil 3D-printe vindmøllevinger

GE Renewable Energy og LM Wind Power sætter nu gang i et nyt forskningsprojekt, hvor man vil undersøge mulighederne for 3D-print af vindmøllevinger.

Sammen med de to amerikanske forskningsinstitutioner Oakridge National Lab og National Renewable Energy Lab vil man de kommende 25 måneder bruge 6,7 millioner dollars (42 millioner kroner) på at udvikle og demonstrere en integreret additive manufacturing-proces til vinger til fremtidens store vindmøller.

Projektet skal levere en vinge i fuld størrelse klar til strukturel test samt tre vingespidser, der skal installeres på en vindmølle.

Projektet har fokus på at bruge lavpris termoplastik som beklædning koblet med printet forstærkning.

- Denne bevilling hjælper LM Wind Power med at accelerere vores avancerede design- og produktionsteknologiske program. Det er også en klar anerkendelse af de avancerede tekniske ingeniørevner, vi har i vores to teknologi-hubs i Greenville, South Carolina, og New Orleans, Louisiana. Vi ser frem til at samarbejde med vores partnere på dette program og levere håndgribelige resultater inklusive brugen af grenbrugsmaterialer og reduceret produktionsspild, siger Torben K. Jacobsen, senior director advanced technology systems and chief engineering hos LM Wind Power.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187