23948sdkhjf

Hos Simpson Strong-Tie klarer robotten de mindre bukke-serier

Den østjyske virksomhed producerer normalt bygningsbeslag i serier af adskillige tusinde styk, men en del af produktionen består også af mindre serier helt ned mellem 50 og op til et par tusinde styk.

Netop bukningen af de mindre serier har Simpson Strong-Tie brugt de sidste par år på at automatisere, og nu har man investeret i endnu en bukkemaskine med robot.

Avanceret robot

Der er tale om en bukkemaskine fra den tysk/græske maskinproducent Boschert-Gizelis. Den har et tryk på 80 tons og kan bukke emner op til 2.100 mm. 

- Det er en rigtig fin tysk produceret kantpresse, hvor der er sat en robotarm på, som kører på en skinne hen langs kantpressen. Materialerne køres ind på en palle, og Simpson Strong-Tie plejer at have en mand til at stå og bukke, men den her robot kan selv tage fra pallen og bukke emnet og lægge det over i en kasse, så operatøren egentlig bare skal tilføje en ny palle, når den er tømt og så køre materialet væk, forklarer Frederik Angel fra IP Maskiner, der har leveret den nye bukkemaskine.

Han tilføjer, at det også er muligt at bruge kantpresseren uden robotten; så kører robotten blot til side og parkerer, og den fungerer som en normal kantpresser. 

Bedre arbejdsmiljø

Hos Simpson Strong-Tie er fabrikschef Ivan Rasmussen indtil videre godt tilfreds med nyindkøbet.

- Det er faktisk en investering, vi lavede allerede i 2019, og så blev den forsinket lidt. Da vi så skulle have den i 2020, så kom corona, og det var en udfordring, fordi vi skulle have den leveret fra Grækenland. Så det er faktisk først nu, vi er ved at få glæde af den, konstaterer han.

Bukkecellen skal som nævnt bruges til mindre serier, og udover det økonomiske aspekt i at automatisere, er der også arbejdsmiljømæssige fordele.

- Vi har et område, hvor vi laver meget små produktionsordrer, og noget af det er relativt tungt. Så vi vil fjerne de tunge løft fra vores medarbejdere – og når vi siger tungt, så er det beslag på 2-3 kg. I samme område har vi faktisk tre robotter stående med magasiner, der bliver fyldt op til forholdsvis små serier, forklarer Ivan Rasmussen.

Får gevinsten af automatisering

Sammen med Frederik Angel fra IP Maskiner er han i gang med de sidste finjusteringer, og så kan Simpson Strong-Tie for alvor begynde at høste de fulde fordele af alle robotterne.

- Når du investerer i én robot, er det en dårlig forretning. Du får ikke den lønreduktion, som du får, når du investerer i nummer tre og fire. Så begynder du at få en gevinst. For der skal én mand til at passe én robot. Og har du to, skal der stadig kun én mand til. Og automatiserer man ved siden af med nummer tre, skal der stadig kun én mand til. Så det er nu, vi begynder at få gevinsten af de automatiseringer, vi har lavet gennem de sidste tre år. Den her er et led i de investeringer for at få de mindre produktionsserier automatiseret uden yderligere lønomkostninger, forklarer Ivan Rasmussen.

Også i fremtiden vil man derfor se Odder-virksomheden investere i nye, robot- og maskinløsninger, understreger fabrikschefen.

- Vi har ikke noget på vej ind i år, men jeg vil tro, der kommer noget i 2022. Vi vil helst ikke holde stille med udviklingen alt for længe ad gangen, siger Ivan Rasmussen.

Artiklen er en del af temaet Metalindustrien automatiserer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078