23948sdkhjf

Nye maskiner løfter både salg og udvikling

En større samling nye maskiner er flyttet ind i produktionen hos KVM-Genvex A/S i Haderslev.

Mere præcist er der tale om tre Transfluids rørbearbejdningsmaskiner og en ny sav, der alle er købt hos Kapema i Thisted og samlet fordobler kapaciteten i rørbukkeafdeling hos KVM-Genvex.

Samtidig skal de nye maskiner danne grundlag for udvikling af nye produkttyper hos virksomheden.

- De her maskiner er en del af vores vækststrategi, og de gør os i stand til at være langt mere innovative i vores produktudvikling, siger Jonas Andreasen, der er leder af den i alt 55 personer store produktion hos KVM-Genvex.

Mindre bukkeradius

Jonas Andreasen forklarer, at det blandt andet er de nye maskiners mulighed for mindre bukkeradius på rørene, der giver udviklingsmuligheder.

- Vores ene produktgruppe i KVM-Genvex er fjernvarmeunits, hvor vi udvikler og producerer de enheder, som sidder inde i husene og fordeler vandet og styrer temperaturen. Det er komplekse systemer, og ved at kunne bukke i mindre radius har vi mulighed for at få flere komponenter ind i den enkelte units, forklarer produktionschefen.

Dermed er der pludselig skabt langt mere sammenhæng mellem kundernes behov, udviklingsafdelingens ønsker og mulighederne i produktionen.

Specielle krav

- Der er ofte kunder, der ønsker specielle komponenter, og de enkelte varmeværker har hver især krav der skal overholdes i deres område. Så vi har tit haft den udfordring, at et ønsket design ikke altid matchede vores maskiner, forklarer produktionschefen.

Derfor har produktionsafdeling og udviklingsafdeling i KVM-Genvex også arbejdet tæt sammen om indkøb af de nye rørbearbejdningsmaskiner.

- At udviklingen har været inde over maskinkøbet har gjort, at vi er blevet meget præcise på, hvad vi har behov for. For begge afdelinger er der blevet opbygget noget viden, som vi kan bruge fremadrettet, lyder det fra Jonas Andreasen.

Ros til leverandøren

Jonas Andreasen er meget begejstret for samspillet med både Kapema og ikke mindst Transfluid om maskinerne, som kom i drift i efteråret.

- Transfluid har været gode til at tilpasse bukkemaskinen fysisk i længden, fordi vi ikke bukker så lange rør og har brug for pladsen i produktionenslokalet, siger han og forklarer, at Transfluid på selve kravene til bukningen også har været yderst imødekommende.

For KVM-Genvex arbejder netop på grund af ønsket om kompakthed med nogle yderst korte stykker lige rør, såkaldte segmenter, mellem to buk.

- På segmenterne har Transfluid været villige til at lave test på nogle andre dimensioner end dem, de normalt siger ja til, og det har været væsentligt for os i forhold til udvikling af nye produkter, siger Jonas Andreasen, som generelt er yderst tilfreds med maskinerne.

En bid af fremtiden

Et andet argument for valget af Transfluid har været automation.

For maskinerne fra Transfluid er designet til at fungere i sammenhæng som en automatiseret celle med robotter til håndtering af emnerne.

Tanker om automation

Så langt er KVM-Genvex ikke gået endnu, og i dag er der operatører, som både lægger rør i skæreanlægget, tager fra bukkemaskinen og udkraver rørenden samt står for andre efterbehandlinger.

Men tankerne om automation er tænkt.

- Maskinerne er blevet placeret, så de kan automatiseres, men nu skal vi i først have udnyttet den nye kapacitet og de nye muligheder, siger Jonas Andreasen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094