Weibels nye radar vil skabe milliardomsætning
Weibel Scientific har med den nye drone- og luftværnsradar, Xenta, fået en vare på hylden, der henvender sig til et markant større marked end deres hidtidige radarer.
Igennem årene har Weibels kunder primært været i forsvar, luftfart og i rumfart.
Med udviklingen på droneområdet, hvor der hvert år kommer flere og flere droner i luften, så vil interessen for Weibels Xenta blot forøges. Ikke alene i forbindelse med lufthavne, men også andre steder med kritisk infrastruktur. Det kunne eksempelvis være kraftværker eller andre steder, hvor droner kan bruges til overvågning eller deciderede angreb.
I forhold til mobile militære enheder, så vil radaren yde beskyttelse også mod improviserede angreb. I kampzoner har man oplevet angreb, hvor en billig lejetøjsdrone påmonteres en håndgranat og flyves mod soldaterne.
Hos Weibel Scientific anslår man, at den nye drone- og luftværnsradar vil komme til at omsætte for flere milliarder i de kommende 10 år. Forleden var forsvarsminister Trine Bramsen på besøg ved HCA Airport og her fik hun en demonstration af, hvad Xenta er i stand til.
- Det helt store problem med de små droner er, at de har samme størrelse som en fugl. En gammeldags radar vil sige blip - og vise, at der er en fugl eller en drone. Når vi kombinerer en puls- og doppler-radarteknologi, som vi er de eneste, der gør, så kan vi se forskel på, om det er en fugl eller en drone, siger Peder R. Pedersen, CEO for Weibel Scientific, til Metal Supplys søstermedie Electronic Supply.
Opfinder, udvikler og producerer selv
30 ingeniører er netop nu i gang med at færdigudvikle elektronikken og mekanikken i det endelige salgsklare produkt. Hos Weibel Scientific udvikler og producerer man selv alle dele lige fra printkort til bevægelige dele. Når det om kort tid er færdigt, så har Weibel Scientific investeret i omegnen af 100 millioner kroner i projektet.
- Og det kommer så oven i de mange millioner, vi har brugt på at forfine vores Doppler-teknologi i løbet af de sidste 40 år, siger Peder R. Pedersen.
- Det er også en af hemmelighederne bag vores succes på verdensmarkedet, at vi opfinder, udvikler og producerer alt selv. På den måde har vi fuldstændig styr på alle dele i vores produkter, siger Peder R. Pedersen.
Stor interesse fra kunder
Weibel Scientific har hjemtaget patent på kombinationen af puls- og doppler-radarteknologi. Og i den kommende tid, vil virksomheden kapitalisere yderligere på investeringen, som allerede har gjort dem til en af Danmarks store eksportsuccesser inden for forsvarsindustrien. Der har da også været stor interesse for den nye teknologi.
- Vi har inden for de seneste måneder haft 30 fremvisninger for mulige kunder og partnere. Og vi har sendt mange tilbud af sted, så vi håber og tror da på, at vi i løbet af i år vil lande flere store internationale kontrakter, fortæller Peder R. Pedersen.
- Vi har en enkelt kunde, der gerne vil købe for et trecifret millionbeløb, og vi håber på at kunne lukke den ordre allerede i år, siger Peder R. Pedersen.