23948sdkhjf

Arbejdsmiljø på dagsordenen

[i]Dansk Industri, DI, Dansk Metal og Ledernes Hovedorganisation tager nu fat på en landsdækkende turne, som sætter arbejdsmiljøet på dagsordenen i jern- og metalindustrien. Turneen er en opfølgning på sidste års succes, hvor over 500 virksomhedsrepræsentanter deltog i de fem møder.[/i]
I år præsenteres en række værktøjer om støj- og ulykkesforebyggelse, arbejdsmiljøcertifikat samt en pjece om mangan.

- Vi glæder os til at præsentere værktøjerne for virksomheder og medarbejdere. De gør det meget nemmere og mere overskueligt for virksomhederne at leve op til de krav, der stilles til jern- og metalvirksomheder i dag, siger konsulent Jesper Madsen fra DI’s brancheservicecenter for metal- og maskinindustrien.

Med på turneen er også et værktøj, der kan bruges af virksomheder, som vil have et certifikat på, at arbejdsmiljøet er i orden.
- Der er mange fordele for virksomhederne i at opfylde kravene og blive certificeret. Et godt arbejdsmiljø signalerer, at virksomheden tager medarbejdernes ve og vel alvorligt, og det har bl.a. betydning, når nye medarbejdere skal rekrutteres, siger Jesper Madsen, DI.

Arbejdsmiljøet sættes højt på dagsordenen.Det er medarbejderne i virksomhederne det handler om. Alt tyder på, at virksomheder med et godt arbejdsmiljø belønnes af medarbejderne med et lavt sygefravær og en højere effektivitet.

- Der er stadig flere virksomheder, som tager arbejdsmiljøet alvorligt, og det kommer vores medlemmer til gode, siger Jan Toft Rasmussen, miljøkonsulent i Dansk Metal.- Jeg håber på, at virksomhederne tager vel imod værktøjerne, så vi kan få bedre arbejdsmiljøforhold for vores medlemmer.

Set med ledernes øjne er der heller ingen tvivl om de nye værktøjers anvendelighed.

- Redskaberne gør det meget tydeligt, hvordan den enkelte leder skal takle de konkrete arbejdsmiljøproblemer, og hvordan de hele tiden kan holde arbejdsmiljøarbejdet på sporet. Dyre hovsaløsninger vil blive undgået og virksomheden kan se, at der hele tiden sker forbedringer til gavn for både ledelse og medarbejdere. Godt arbejdsmiljø hjælper jo også på bundlinien, siger Hans Hjerrild, konsulent i ledelsespolitisk afdeling i Ledernes Hovedorganisation.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08