23948sdkhjf

Uddannelse skal sikre overlevelse

[i]Hos PN Beslag i Nordjylland forsøger man at imødegå landsdelens stigende arbejdsløshed ved hjælp af efteruddannelse af medarbejderne.[/i]
Nordjylland er generelt en hårdt ramt landsdel, når det kommer til lukning af arbejdspladser. Specielt uuddannede og lavtuddannede må se deres arbejdspladser forsvinde. Den tendens søger PN Beslag i Brønderslev at imødegå med efteruddannelse, oplyser DR Nordjylland i dag.

- Ligesom vi kan se, at mange andre produktionsselskaber bliver presset af konkurrenter fra lavtlønslande, oplever vi samme konkurrence. Og hvis ikke vi udvikler os, vil vi ikke kunne blive ved med at eksisterer som produktions-selskab, siger logistikchef Jesper Bangsgaard til DR Nordjylland.

Uddannelse i blandt andet edb skal være med til at sikre nordjyske arbejdspladser.Derfor sender virksomheden samtlige 270 medarbejdere på kursus, hvor de lærer om konkurrencen fra udlandet. Og PN Beslag ser allerede resultater:

- Vi kan mærke det, når vi får nye maskiner, så får vi ikke modstand. Og vi mærker det i takt med, at vi stiller computere op i fabrikken og uddanner personalet i at bruge dem, så er der stor interesse frem for skeptisk, siger Jesper Bangsgaard.

Kurserne foregår som Amu-kurser på virksomheden og i arbejdstiden. Og fordi det er et Amu-kursus, får PN Beslag godtgjort de tabte arbejdstimer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078