23948sdkhjf

Nyt projekt skal gøre Grundfos til en ægte global spiller

Fremtidens produktudvikling i pumpegiganten Grundfos kommer til at ske 24 timer i døgnet gennem et tværkulturelt ledet samarbejde mellem ansatte i forskellige tidszoner.
Grundfos har indledt et treårigt samarbejde med Center for Ledelse (CfL) med det formål at udvikle en mere specifik og konkret viden om, hvad det kræver, når medarbejderne skal ledes på distancen, det skriver Center for Ledelse i en nyhed på sin hjemmeside.

International eller global
- Grundfos har i dag fabrikker, salgskontorer og udviklingsafdelinger over hele verden, og selv om det får de fleste til at opfatte koncernen som en global virksomhed, er der endnu et stykke vej at gå, forklarer Gunnar Tindborg. Han er afdelingsleder på Poul Due Jensen Akademiet i Bjerringbro.

- En international koncern har typisk kernekompetencerne samlet i hovedkvarteret med nogle enheder rundt omkring, som er hovedkvarterets forlængede arm. En global koncern lægger konsekvent sine aktiviteter derhen, hvor det giver bedst mening at have dem i forhold til kunder, kompetencer eller råvarer, siger Gunnar Tindborg på hjemmesiden.

Spredte projektgrupper
I Grundfos er man allerede i dag klar over, at der er et potentiale i at have medarbejdere ansat over hele verden, og at Grundfos’ udviklingsafdelinger i princippet kunne arbejde alle døgnets timer.

- Min interesse for at gå ind i projektet med CfL er, at jeg har som mål at kunne accelerere vores evne til at udvikle og gennemføre projekter og til at give profit. Derfor skal jeg have akkumuleret viden om ledelse på distancen, så vi ved, hvordan vi skal operere i denne nye verden, så det får impact på hele forretningen og ikke kun de steder, hvor vi har enkelte projektledere, som er født med en gave af talent for virtuel ledelse, siger projektdirektør, Jimm Feldborg, hos Grundfos i Bjerringbro på hjemmesiden.

I projektgrupperne under Jimm Feldborg indgår produktion, salg, udvikling og marketing, og de eksisterende projektudviklere er opvokset med, at de sidder sammen i Bjerringbro og bagefter ruller projekterne ud over hele verden, skriver CfL på hjemmesiden.

- Det har kunnet gå, så længe vi har været fokuseret på vores hjemmemarked og på Vesteuropa. Men vi kan se, at den store vækst kommer på markeder som BRIK-landene og sågar i USA, som stadig har et kæmpe potentiale for Grundfos. Derfor skal mine projektledere kunne navigere i en verden, hvor der etableres kompetence hubs andre steder end i Bjerringbro og skal kunne gennemføre projekter ved hjælp af dem og ved hjælp af virtuel ledelse, siger Jimm Feldborg.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142