23948sdkhjf

Direktør i Alucluster frygter, at milliarder skævvrider

[i]Direktør Jens Sandahl Sørensen, Alucluster, frygter at de mange forskningsmilliarder spildes på højteknologi, der ikke giver vækst ude i landet.[/i]
Hvis regeringen fastholder at bruge milliarder på at skabe udvikling på få højteknologiske områder, risikerer den, at satsningen ikke kommer de mange små og mellemstore virksomheder med stort vækstpotentiale til gode. Det mener direktøren for et af landets regionale vækstmiljøer, Alucluster i Løgumkloster, Jens Sandahl Sørensen ifølge ErhvervsBladet.

Vækstmulighederne i dansk erhvervsliv ligger i vid udstrækning i de mindre virksomheder, hvis de understøttes tilstrækkeligt af statslige initiativer, mener Sandahl Sørensen.

- Den offentlige og store dele af den private forskning foregår i universitetsbyerne og når derved ikke ud til smedemester Petersen eller den lille maskinfabrik. Det er godt at bruge penge til forskning, men det er lige så vigtigt at afsætte midler til at få resultaterne helt ud til de små virksomheder. De regionale vækstmiljøer er en god ordning, men jeg synes, regeringen skulle gøre endnu mere ved det og sætte flere i gang. Små virksomheder vil gerne være med i netværk, men de kan ikke putte de store penge i dem, siger Jens Sandahl Sørensen til ErhvervsBladet.

Alucluster, der er et videncenter baseret på aluminiumsindustrien i Vestsønderjylland, tilhører de vækstklynger, eksperter fredag i ErhvervsBladet opfordrede regeringen til at satse mere på. Centret er afhængig af offentlig støtte idet businessdelen først nu er ved at udvikles.

- Jeg frygter, at regeringen med sit initiativ bidrager til at koncentrere viden få steder, især i hovedstadsområdet, så landet bliver mere skævvredet. Hvis man ensidigt giver pengene til forskning og ikke til de små virksomheder, bliver de mest til glæde for de koncerner, der i forvejen er internationale, siger Jens Sandahl Sørensen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079