Rene lameller giver bedre laserskæring
Mika Tool i Randers lancerer nu et helt nyt produkt til virksomheder beskæftiget med laserskæring: Laser Cleaner 3.0.
Der er tale om en maskine til rengøring af lamelborde, og som navnet antyder, er der tale om en videreudvikling af en tidligere maskine.
- Den første model har vi også solgt som et rigtigt fint produkt, men vi nåede ikke at sælge så mange af dem, fordi det startede lige inden corona, og så gik det faktisk i stå, fortæller Michael Dybdal fra Mika Tool.
Slagger giver dårlig pladekvalitet
Det den i bund og grund kan er at rense lamellerne på skærebordet på både CO2- og fiberlasere.
- Der kommer en masse slagger ned på skærebordet, og så skærer man ikke så godt, og kvaliteten bliver ikke så god, forklarer Michael Dybdal.
- En ting er, at man får renset sine lameller, men man optimerer også sin skæreproces, fordi man har rene lameller. Det mange døjer med i dag er, at slaggerne sætter sig på lamellerne, og så får de tilbagesprøjt op på pladen. Det vil sige, at kvaliteten på bagsiden ikke er ret god, uddyber han.
Ny, opgraderet maskine
Laser Cleaner-maskinerne produceres i Italien, og ifølge Michael Dybdal fik man faktisk god respons fra kunderne på den første model, som man nåede at sælge nogle enkelte af. Den italienske producent har dog benyttet coronakrisen til at opgradere maskinen.
- Der er både optimeret på motoren, og der er sat et træk på, så man ikke skal bruge mandekræfter på at skubbe den. På den måde er den blevet optimeret, og qua det er den også blevet rigtig hurtig. Førhen har der været nogle andre produkter på markedet, men det har taget lang tid og har været lidt besværligt at bruge dem. Det, der er hele fidusen, er, at det skal gå hurtigt, for er det hurtigt og nemt, bruger folkene det ude ved maskinen, lyder det fra Michael Dybdal.
Kan spare timeløn og materialer
Han anslår, at et skærebord, der bruges i normal drift med jævnlige rensninger, tager cirka 10 minutter at rengøre med maskinen. Det betyder, ifølge Michael Dybdal, at der er en stor tidsbesparelse at hente for virksomhederne.
- Det at skulle skifte lamellerne, det bruger folkene i hvert fald to timer på. Og det er de mandetimer, der er dyre, hvis man skal bruge to mand i to timer på at skifte lameller, forklarer han.
- Selvfølgelig brænder lamellerne i stykker på et tidspunkt og skal skiftes, men hvis man holder dem vedlige, så bruger du kun det halve antal lameller. Så det er besparende i timeløn og materialer, tilføjer han.
Artiklen er en del af temaet Maskinfokus.