23948sdkhjf

Nordjysk plastvirksomhed investerer i endnu en fem-akset fræser

Plastbearbejdningsvirksomheden Induflex i Støvring har gennem det sidste år oplevet en øget efterspørgsel på fræsning af tekniske plastemner. Derfor har virksomheden nu udvidet maskinparken med en spritny fem-akset CNC-fræser. Den nye maskine kan producere selv komplekse maskindele i plast, oplyser Induflex til MaskinFokus' søstermedie PlastForum.

Den nyindkøbte fem-aksede fræser i Induflex’ CNC-værksted skal primært bruges til fremstilling af kundespecifikke maskindele og sliddele til virksomhedens kunder i industrien. Induflex har i forvejen flere 3- og 5-aksede fræsere i maskinparken, men det er ikke nok til at følge med efterspørgslen på fræsede emner i teknisk plast.

- Med den nye fræser kommer vi til at kunne producere visse konstruktioner hurtigere, da vi bliver i stand til at samle flere arbejdsgange til én. Vi vil være en fleksibel leverandør for vores kunder, og leveringstiden kan være et afgørende parameter. Så det betyder meget for os, at vi kan øge kapaciteten, arbejde mere effektivt og dermed opretholde vores fleksibilitet – også på avanceret CNC-fræsning, siger direktør og indehaver af Induflex Rico Larsen.

Højere krav

Ifølge Rico Larsen stiller kunderne stadigt højere krav til plastemnerne. Og det er noget, som de hos den ordreproducerende virksomhed gerne vil honorere. Med den nye fræser kan Induflex også hurtigere fremstille mere komplekse emner end hidtil.

Induflex ligger i Støvring og beskæftiger cirka 45 medarbejdere. Den ordreproducerende virksomhed fremstiller kundetilpassede plastløsninger som maskindele, afskærmninger og belysningskomponenter til kunder i mange brancher – særligt indenfor industri og fødevareprocesindustri. Induflex huser over en automatiseret maskinpark med blandt andet laserskæring, skæreplottere, CNC-fræs og -drej, varmebukning samt digitalprint og montage.

- Vi oplever generelt en øget efterspørgsel på produktion af maskindele i teknisk plast, men også på mere komplekse opgaver. Det er opgaver, som vi i vid udstrækning har kunnet løse før, men som vi med den nye fræser kan løse endnu mere nøjagtigt, og endda i nogle tilfælde på kortere tid, siger Rico Larsen.

Rico Larsen ser også investeringen som en del af den løbende opgradering af plastvirksomhedens CNC-værksted:

- Siden vi købte vores første CNC-bearbejdningscenter i 1996, er der sket en stor udvikling i teknologien. Af den grund investerer vi løbende i nye maskiner og ny teknologi, og det er denne fræser også et fremragende eksempel på. 

Artiklen er en del af temaet Maskinfokus.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078