23948sdkhjf

Amerikansk vind-konkurrent

[i]Det amerikanske firma GE Wind satser på det nordiske marked og giver dermed danske vindmølleproducenter konkurrence på den nordiske hjemmebane. [/i]
Ifølge nyhedstjenesten Europower vil kapitalstærke GE Wind Energi satse hårdt på at få vingerne inden for i Norge, hvor vindmøllesektoren er på vej mod en større udbygning, skriver JyllandsPosten.

De første vinger vil blive krydset med danske NEG Micon og tyske Nordex omkring en ordre på en vindmøllepark tæt på den nordnorske by Tromsø, hvor afgørelsen falder i slutningen af januar. Vinderen kan se frem til at stå stærkt i de videre udbygningsplaner på Kvitfjell ved Tromsø, hvor værdien af de samlede projekter forventes at løbe op i 1,2 mia. kr.

GE Wind Energi har indgået i et samarbejde med den norske vindkraftsentreprenør Norsk Miljøkraft.

Amerikansk vindmølleproducent angriber det nordiske marked.Ifølge GE Wind skal interessen for det aktuelle projekt ses som et ønske om at høste flere erfaringer omkring opstilling af vindmøller under arktiske forhold. Men sidegevinsten er muligheden for at få fodfæste og en serviceorganisation i et fremspirende norsk vindmøllemarked.

Den store danske vinder i den norske vindmølleudbygning har til dato været Danmarks tredjestørste vindmølleproducent, privatejede Bonus Energy. Firmaet vandt sidste sommer en ordre fra norske Statkraft til en værdi af 700 mio. kr. på en udvidelse af Norges største vindmøllepark på øen Smøla ud for Midtnorge. En park, som Bonus selv oprindeligt havde leveret møllerne til. På grund af de norske ordrer etablerede Bonus sidste år sin egen lokale norske serviceorganisation, skriver JyllandsPosten.

GE Wind er ejet af USA's mest værdifulde industriselskab, General Electric. GE Wind blev skabt i 2002 igennem et opkøb af vindmølleaktiviteterne fra den økonomisk kuldsejlede og skandaleramte Enron-koncern.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093