23948sdkhjf

Midtjyder i medvind: Stigende eksport kræver nyt navn

Dansk Stålfilter skifter navn til Filco. Det skyldes et stigende eksportsalg, som kræver et lidt mere internationalt navn, oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Filco udvikler og implementerer centralanlæg og filtreringssystemer, som har til formål at filtrere og rense væsker i produktions- og procesindustrier.

Og udover navneskiftet kan virksomheden med base tæt på Kjellerup nord for Silkeborg fejre deres 20-års jubilæum.

Lavt energiforbrug

Den væske, som Filco har specialiseret sig mest i, er køle- og smøremidler. Ved at rense og genbruge disse, kan en virksomhed reducere både deres produktomkostninger og deres miljøpåvirkning, og tage endnu et skridt i den rigtige retning i den grønne omstilling, især produktionsindustrien har måtte følge.

Filco oplyser, at energiforbruget af deres anlæg er reduceret så meget som
muligt med f.eks. frekvensomformere, som regulerer forbruget af
resourcer i rensningsprocessen og dermed også omkostningerne.

Filcos anlæg er desuden produceret i genanvendt rustfrit stål, som spiller perfekt sammen med det, Filco hjælper deres kunder med – at genanvende deres procesvæsker, efter de er renset for olie, spåner eller andet skidt.

Hjælper industrien

Thomas Myrvoll, fabrikschef hos Filco, er fast besluttet på at virksomheden skal hjælpe til med miljøvenlige løsninger til industrier, som godt kunne bruge endnu mere fokus på grøn omstilling;

- En overvejende del af de industrier, der kunne bruge et centralanlæg, har desværre ikke et. For eksempel er det, på kort sigt, billigere at hælde vandet i kloakken, selvom det, på lang sigt, er billigere med et centralanlæg, siger fabrikschefen i en pressemeddelelse.

Det er en tendens, Filco direkte arbejder for at ændre, og især med fokus på at genbruge vand. I mange industrier bruges vand til rensning, f.eks. ved højtryksrensning af dåser, hvor vandet ryger direkte i kloakken. 

Certifikater og mere plads

For at sikre, at Filco er klar til fremtiden, og at hjælpe flere dele af industrien med rensning af procesvæsker, har de planer om udvidelse af deres fysiske faciliteter med et nyt domicil.

Fabriksbygningerne skal udvides om  måneder, hvor de første spadestik bliver taget. Samtidig er Filco i gang med at blive certificeret yderligere for at blive mere professionelle indenfor omkostningsbesparelser og miljøvenlighed. Det gør de ved at søge om Svanemærket og/eller EU Blomsten til deres anlæg, samt på længere sigt at blive ISO 14001 certificerede.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08