23948sdkhjf

Fest ved skæreanlægget: Første plade skåret til ny færge

De første stålplader til Scandlines’ nye emissionsfrie færge, der efter planen indsættes på ruten Rødby-Puttgarden i 2024, blev i mandags skåret på værftet Cemre i Tyrkiet.

Den traditionelle ceremoni fandt sted den 4. april 2022, hvor medarbejdere på værftet og repræsentanter fra Scandlines overværede udskæringen af den første stålplade.

Læs også: Scandlines vælger schweizisk batteripakke til ny Rødby-færge

Den nye emissionsfrie færge, har fået projektnavnet ‘PR24’ fra ruten, færgen skal sejle på: Puttgarden-Rødby. Begivenheden var ifølge selskabet kulminationen på måneders intens forberedelse.

- Vi har brugt de seneste måneder på at få aftaler med underleverandører på plads. I dag er det første stykke stål til vores nye færge blevet skåret, og projektet er for alvor skudt i gang. Forude venter en utroligt spændende proces med en række milepæle, siger Scandlines COO Michael Guldmann Petersen.

‘PR24’ er 147,4 meter langt og får en kapacitet på 66 fragtenheder svarende til cirka 1.200 banemeter samt 140 passagerer. Skibet vil kunne transportere lastbiler på både øverste og nederste dæk. Færgen forventes leveret i 2024.

Scandlines’ fragtforretning er stigende. Alene i 2021 er antallet af fragtenheder steget med 12 procent, oplyser selskabet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093