23948sdkhjf

Grønt fokus var afgørende for milliardordre

Sønderjyske Valmont SM har landet en vigtig flerårig aftale om produktion af rotorhuse til Siemens Gamesa. Fokus på CO2-udledning har været afgørende

Med en flerårig aftale på 1,3 milliarder kroner med Siemens Gamesa om produktion af rotorhuse, har sønderjyske Valmont SM landet en vigtig ordre, som kan være med til at få producenten af store komponenter til vindmølleindustrien tilbage på sporet igen efter et par år med store underskud. En af årsagerne til, at det lykkedes Valmont SM at lande den store og langsigtede ordre med Siemens Gamesa er ifølge adm. direktør Niels Brix, at Valmont SM gennem flere år har haft et stort fokus på at sænke og dokumentere CO2-udledningen i produktionen. Han oplever, at det får stigende betydning, at man som underleverandør til vindmølleindustrien kan dokumentere sit CO2-aftryk og miljøbelastning.

Grønt fokus

- Det er afgørende for kunderne. Og det er et parameter, der kommer til at betyde endnu mere de kommende år, siger adm. direktør hos Valmont SM, Niels Brix. Niels Brix tog over som direktør hos Valmont SM i efteråret 2021 efter et rekordstort underskud. Derfor har været vigtigt for Valmont SM at indgå lange aftaler med de store vindmølleproducenter, som er Valmont SM’s primære kunder. Rotorhusene skal produceres på fabrikken i Rødekro.

Siemens Gamesa meldte ud i en fælles pressemeddelelse med Valmont SM, at den sønderjyske stålvirksomheds fokus på bæredygtighed har været afgørende for indgåelsen af aftalen. De store vindmølleproducenter har fokus på, at produktionen af vindmøller skal være langt mere bæredygtig, end det er tilfældet i dag.

- Valmont SMs talrige bæredygtige initiativer i forhold til at mindske CO2-udslippet i vores forsyningskæde var en afgørende faktor for indgåelsen af vores partnerskab, konkluderer Global Commodity Manager hos Siemens Gamesa, Mark Don Hansen.

Tættere på

Coronapandemien har fået mange virksomheder til at fokusere på kortere og simplere forsyningskæder. Derfor leder de efter underleverandører, der geografisk er tættere på. Det gælder også i vindmølleindstrien. Og det mener direktør i Valmont SM, Niels Brix, er endnu en grund til, at de har kunnet lande den store aftale med Siemens Gamesa om rotorhuse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093