23948sdkhjf

Vil hædre intelligent brug af aluminium

Alufacadesektionen i Dansk Byggeri vil i år i samarbejde med Aluminium Danmark DI uddele tre priser, som hver i sær skal honorere intelligent brug af aluminium i byggeri.
Aluminium er et spændende materiale, som giver nogle helt unikke udfoldelsesmuligheder indenfor byggeri. Ikke mindst facader kan tilføres nogle helt særegne arkitektoniske udtryk kombineret med stor funktionalitet.

Og de gode løsninger bør belønnes. Derfor vil alufacadesektionen sammen med Aluminium Danmark DI uddele Aluminium-relaterede priser ved en prisoverrækkelse den 12. november 2012.

Tre priser
Der vil være tre priser at kæmpe om. To hovedpriser og en ekstrapris. De to hovedpriser er på hver 25.000 kr., og ekstraprisen honoreres med 10.000 kr.

Hovedpris 1 gives til et færdigopført byggeri med ”intelligent og innovativ anvendelse af aluminium, der fremmer byggeriets bæredygtighed og funktionalitet”. Det vil sige, at byggeriet forventes at skille sig ud arkitektonisk eller funktionelt og på en sådan måde, at anvendelse af aluminium har bidraget til at fremme og understøtter byggeriets bæredygtighed.

Hovedpris 2 gives til ”en detalje, en løsning eller en komponent, som skiller sig ud. (fx solafskærmning, solcelleløsning, speciel konstruktion, etc.) og bidrager til fremme af bæredygtigt byggeri”.

Ekstraprisen uddeles til studerende eller nydimitterede – ingeniør/bygningskonstruktør, arkitekt eller andre uddannelsesretninger - som har en ”god ide eller projektforslag (udformet i aluminium) til fremme af bæredygtigt byggeri og bygningskomponenter”.

Elsket og hadet
I begyndelsen af august kan man downloade nomineringsskemaer fra blandt andet Danske Byggematerialers hjemmeside.

- Vi glæder os meget til at se nogle spændende bud på projekter, som vil gøre en forskel for byggeriet, siger Per Thomas Dahl, branchedirektør for Danske Byggematerialer under Dansk Byggeri, og fortsætter:

- Brug af aluminium har i en årrække både være elsket og hadet, men med korrekt anvendelse er der slet ikke nogen tvivl om, at man kan komme rigtig langt – også på indeklimasiden.

Dommerkomiteen er sammensat af eksperter og folk fra branchen heriblandt professor Per Heiselberg, Aalborg Universitet, Institut for Byggeri og Anlæg, og Mikael Koch, som er bæredygtighedskonsulent i Danske Ark.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078