23948sdkhjf

Kølefabrik fyrer 10 procent

[i]Thermo Kings produktion af køleanlæg på fabrikken i Langeskov er hårdt ramt af dollarfaldet, og man fyrer hver tiende medarbejder. [/i]
Den amerikansk ejede virksomhed, der er verdens næststørste producent af køleanlæg til skibscontainere, er hårdt ramt af det vedvarende fald i dollarkursen. Ny fyres hver tiende af de i alt 260 medarbejdere på Fyn, skriver Fyens Stifttidende.

- Vi er som alle andre virksomheder med dollarbaseret eksport negativt påvirket af den meget lave dollarkurs, og vi har meget svært ved at fastholde konkurrenceevnen og dermed markedsandelen, siger fabriksdirektør Leon Kjær Hansen ti Fyens Stifttidende og tilføjer - det betyder også, at presset fra konkurrenter fra Østen mærkes mere markant end tidligere.

Ordresituationen er ekstrem kort for øjeblikket, og der er ikke umiddelbart tegn på bedring af situationen. Ledelsen traf derfor i går beslutning om at fyre 24 medarbejdere. Dertil kommer, at man ikke vil afvise, at det kan blive nødvendigt med flere fyringer i løbet af foråret.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078