Ni Billund-virksomheder viser sig frem for fremtidens medarbejdere
Den 31. oktober 2022 åbner ni produktionsvirksomheder i Grindsted og Billund dørene for 337 studerende og undervisere fra hele landet, når Billund KarriereTour Tech gennemføres for ottende gang.
De studerende inviteres inden for til en snak om støbeforme, stansemaskiner og 3D-scanning. De unge mennesker kommer til at opleve en verden af robotter, recirkulering og råvarer og får muligheden for at se, hvad deres uddannelse kan føre til.
I år har arrangementet fået støtte fra Billund Kommune og Ole Kirk’s Fond med det formål at give Billund KarriereTour et ekstra løft. Det har blandt andet givet mulighed for at binde en sløjfe på dagen med et fællesarrangement i Lego House, hvor de studerende kan møde både værtsvirksomheder og andre af kommunens produktionsvirksomheder ved stande og tale om praktikmuligheder, jobåbninger og mulige projektsamarbejder, samt høre foredrag med tv-vært og tech-entusiast Nikolaj Sonne.
Målet med Billund KarriereTour er at vise de studerende mulighederne for en karriere i området og derved tiltrække arbejdskraft til både produktions- og turismeindustrien.
- Koblingen af studerende fra hele landet og vores virksomheder er vigtig, når de unge skal se potentialerne i vores område. Det handler om at få de unge til at se karrieremulighederne i Billund kommune, siger Marie Skov Lillelund, direktør for Billund Erhverv, der står bag arrangementet.
Stod med fire praktikpladser på hånden efter besøg
Der er rift om de unge menneskers arbejdskraft, og besøget hos en virksomhed, kan føre enten praktikaftale, job eller projektsamarbejde med sig for de studerende, hvis de viser engagement og initiativ på dagen.
En af deltagerne på en tidligere Tech Tour er Mustafa Saad Ahmoudi, som i dag arbejder hos Stansomatic i Billund. Han fik sit nuværende job efter en praktik hos virksomheden:
- I forlængelse af min uddannelse som produktionsteknolog skulle jeg søge praktikplads. På det tidspunkt skulle vi på Tech Tour med skolen for at besøge produktionsvirksomheder i Billund. Jeg var lidt usikker på, om det var noget, jeg skulle bruge min tid på, da jeg havde tre semesterprojekter, der også skulle laves. Men jeg gjorde det alligevel i håb om at få en praktikaftale i hus, siger han, og fortsætter:
- Jeg syntes, det var en god og spændende tur. Det var godt planlagt, og man fik stor indsigt i de forskellige virksomheder. Man får et rigtigt godt billede af, hvordan en produktionsvirksomhed fungerer helt ned i detaljer. Da dagen var omme, havde jeg fået tilbudt fire praktikpladser.
Og Mustafa var ikke i tvivl om, hvor og hvad praktikken skulle bruges til:
- Jeg valgte Stansomatic, da jeg syntes, at firmaet lød spændende, og jeg fik mulighed for at arbejde selvstændigt med at finde en innovativ løsning til implementering af et nyt transportsystem, der håndterer emner samt stanseaffald fra stansekabinen. Stansomatic var glad for løsningen og valgte at investere et større økonomisk beløb på fremstillingen af dette system. Da mit praktikforløb samt eksamen var overstået, blev jeg spurgt, om jeg kunne tænke mig at være en fast del af Stansomatic. Stolt tog jeg imod tilbuddet og blev fastansat hos Stansomatic. I dag sidder jeg i PTA-afdelingen som production engineer og er projektansvarlig i flere afdelinger. Jeg arbejder med mange forskellige spændende opgaver inden for udvikling og optimering af produktion, Lean, konstruktion samt kvalitet, siger Mustafa Saad Ahmoudi.
Værter igen i år
Stansomatic åbner igen i år dørene for de studerende, og de er et populært valg blandt ønskerne fra uddannelsesinstitutionerne. Marketingkoordinator Dorte Kjeldsen udtaler:
- Stansomatic var en af initiativtagerne til Tech Tour (nu Billund KarriereTour Tech) tilbage i 2015 og er stadig med, fordi vi gerne vil gøre opmærksom på os selv som arbejdsplads for de studerende. Det kan godt være, de ikke får job hos os, men måske ender de et andet sted, hvor de får brug for vores kompetencer. Så på den måde er de også potentielle kunder i fremtiden.
- For os er Billund KarriereTour Tech også en slags anderledes messe, hvor vi giver de studerende mulighed for at se hverdagen i en produktionsvirksomhed, så de kan opleve og mærke, hvad det vil sige at arbejde hos Stansomatic. Jeg tror på, at det er vigtigt, at de studerende får mulighed for at opleve, hvordan jobbet, som de er ved at uddanne sig til, er i virkeligheden, fortsætter Dorte Kjeldsen.
Deltagerne skal hver især besøge tre af de ni virksomheder på dagen inden fællesafslutningen i Lego House. De ni værtsvirksomheder er Anmasi, Billund Aquaculture, C.K. Produktion, Davinci 3D, HN Group, IFF, Lego, Stansomatic og Zebicon.