23948sdkhjf

Dansker høstede hæder blandt verdens bedste industriteknikere

Sander Hem Münchow vendte hjem fra WorldSkills i Tyskland med en ”Medallion for Excellence”

10.-15. oktober var verdens mest talentfulde industritekniker-elever samlet i tyske Leonberg til WorldSkills-konkurrencen.

De rød-hvide farver var repræsenteret ved Sander Hem Münchow, der stillede op i CNC-drejning.

Tilfreds og overvældet

Det blev dog til lige ved og næsten for Sander Hem Münchow. Guldet i konkurrencen røg til Kina, mens Vietnam, Thailand og Japan måtte dele sølvmedaljen.

Til gengæld fik Sander Hem Münchow en såkaldt ”Medallion for Excellence”, som uddeles til deltagere, der har fået mere end 700 point af de maksimalt 800 i konkurrencen.

- Jeg er meget tilfreds og overvældet. Det er fantastisk at blive hædret på den måde. Jeg havde et kort træningsforløb op til konkurrencen i Tyskland, så jeg er ovenud glad for, at jeg får så fin en hæder og ovenikøbet ender på en samlet niendeplads ud af 21 mulige, siger Sander Hem Münchow på Industriens Uddannelsers LinkedIn-profil.

Weekender blev brugt på træning

Han blev i 2021 færdigudlært industritekniker hos Nymann Teknik i Hobro, hvor han også har fået ansættelse sidenhen.

Vejen til WorldSkills gik via DM i Skills, som han vandt i 2020. Egentlig skulle han have været til EuroSkills i Østrig, men det blev aflyst på grund af coronapandemien. I stedet blev han udtaget til WorldSkills.

Om optakten til verdensmesterskaberne har han tidligere udtalt til Industriens Uddannelsers hjemmeside:

- Jeg har brugt en masse lørdage på mit arbejde (Nymann Teknik) i at træne på nogle opgaver, som minder om dem, vi skal konkurrere i dernede. Jeg har fundet opgaver, som der tidligere har været til CNC-Turning-konkurrencen til WorldSkills. Derudover har jeg haft fem dages fri, hvor jeg har været oppe på skolen (Techcollege) og trænet. Det var den skole, jeg gik på, mens jeg var i lære.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11