23948sdkhjf

FLSmidth vil udskille dele af sin forretning

Torsdag aften præsenterede FLSmidth en strategiændring for koncernens mine-division.

Efter at opkøbet af Thyssenkrupp Mining i september blev en realitet, har FLSmidth gennemført en analyse af de samlede mineaktiviteter. Det oplyser ingeniørkoncernen i en fondsbørsmeddelelse.

Konkret splitter FLSmidth sin minedivision i to; De fortsættende aktiviteter, hvor der skal fokus på vækst og indtjening, samt en række ikke-kerneaktiviteter, som enten skal nedskaleres eller frasælges, fordi de indebærer for stor risiko.

- Dagens udmelding markerer en signifikant milepæl – ikke bare for FLSmidth, men for alle vores kunder, medarbejdere og aktionærer. I årevis har FLSmidth fokuseret på ingeniørvidenskab og store projekter med gennemgående høj risiko, udfordrende eksekvering og volatil profitabilitet. Vi tager nu resolut handling til yderligere at styrke fokus på vores kerneforretning for at sikre stærkere eksekvering og drive værdiskabelsen, siger Mikko Keto, CEO hos FLSmidth.

- Verden skal gennemgå en omfattende grøn omstilling i de kommende år, og mineindustrien spiller en vigtig rolle. Med dagens strategiske ændringer er FLSmidth bedre positioneret end nogensinde før til at blive den førende teknologi- og serviceløsnings-leverandør til den globale mineindustri, fortsætter han.

Ikke-kerneaktiviteterne omfatter blandt andet systemer til havne, standard bucket-wheel gravemaskiner, forskelligt udstyr til overflademiner samt udstyr til olieudvinding.

FLSmidth vil gennemføre eksisterende ordrer, men ikke tage nye ordrer ind til de berørte forretningsområder, som inkluderer omkring 450 medarbejdere.

I alt har de ikke-fortsættende aktiviteter en ordrebog på 3,6 milliarder kroner, hvor halvdelen kommer fra FLSmidth og den anden halvdel fra Thyssenkrupp Mining.

Samtidig med strategiændringen har FLSmidth fundet yderligere synergier i fusionen med Thyssenkrupp Mining. Tidligere har man regnet sig frem til årlige synergier på 360 millioner kroner, men det tal er nu hævet til 560 millioner kroner. De ventes at få fuld effekt inden udgangen af 2023.

På den baggrund har FLSmidth opdateret sine forventninger til 2022. Den samlede omsætning ventes at lande på 21-22 millioner kroner mod tidligere 18,5-20,0 millioner kroner. Heraf kommer de 0,5 milliarder kroner fra de ikke-fortsættende aktiviteter.

Til gengæld nedjusterer man forventningerne til overskudsgraden målt på ebita fra 6-7 procent til 4 procent. Ses der bort fra de ikke-fortsættende aktiviteter ventes ebita-marginen at lande på 6 procent.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11