23948sdkhjf

Midtjysk smedevirksomhed stod uden arbejde, da Folketinget lukkede minkbranchen ned

For to år siden besluttede Folketinget at lukke minkerhvervet i Danmark. Med den lukning blev tæppet også trukket væk under en række følgeerhverv. Blandt dem var LB Smede- og Maskinfabrik i Silkeborg. Det skriver Midtjyllands Avis.

LB Smede- og Maskinfabrik hentede 80 procent af sin omsætning fra minkbranchen, især gennem produktion af reservedele til minkfodercentraler.

Nu står virksomheden imidlertid i et limbo. I dag er der kun indehaver Lars Boss, hans søn og en enkelt smedesvend tilbage. De beskæftiger sig hovedsageligt med opgaver for en gammel kunde, samt lidt forefaldende opgaver for private. Hele virksomhedens maskinpark er nemlig gearet til at servicere minkindustrien, og den er derfor ikke så let at omstille til andre opgaver.

Som følgeerhverv til minkindustrien kan LB Smede- og Maskinfabrik forvente erstatning fra staten. Men det trækker ud. Og indtil det sker, er Lars Boss nødt til at holde virksomheden kørende, for han ved ikke, om det ender med et kontant erstatningsbeløb eller en ekspropriering.

Han forventer først en afgørelse i 2024, og forventer, at det bliver en ekspropriering, så han stille og roligt kan lukke virksomheden ned. Under alle omstændigheder ser han ikke nogen fremtid i minkbranchen, selv om det nu er blevet lovligt at avle mink igen.

- Det tror jeg simpelthen ikke på. Råvarerne er steget meget, og skindene kan du ikke sælge, fordi Rusland er gået i krig med Ukraine, og kineserne har coronanedlukninger. De kan ikke sælge noget skind for penge, siger Lars Boss til Midtjyllands Avis.

Originalartikel: https://www.midtjyllandsavis.dk/artikel/35c093a9-862a-4945-a9db-ccef1372913b/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094