23948sdkhjf

Analytiker vil ikke afblæse energikrisen, men…

De seneste måneder har ekstremt høje el- og gaspriser fyldt rigtig meget for både virksomheder og forbrugere. Fredag var gasprisen dog faldet til omkring en fjerdedel af den top, der blev nået i august. Elprisen er fulgt med ned. Det skriver Politiken.

Og det er godt nyt. Det skyldes nemlig, at de europæiske lande har været dygtige til at få fyldt gaslagrene op, og at det milde efterårsvejr også har hjulpet os. Derfor kan vi gå vinteren i møde med sindsro, mener Louise Aggerstrøm Hansen chefanalytiker hos Danske Bank

- Priserne i slutningen af august var ekstremt høje, men er nu langt tættere på det, vi normalt ser. Det er virkelig positivt for forbrugerne. Jeg tør ikke sige, at energikrisen er decideret afblæst, for priserne kan meget vel stige igen. Men risikoen for ekstremt høje priser til vinter er faldet kraftigt, siger hun til Politiken.

Beregninger lavet af Nykredit viser, at vinterens priser vil ligge på godt en tredjedel af niveauet fra august. Det skyldes, at der stadig kommer en smule gas fra Rusland, og at der ligger store forsyninger af flydende gas klar i skibe ud for de europæiske kyster.

Der er dog stadig forbehold. Priserne for forhåndsindkøb af gas til vinter er stadig høje, og vejret kan også spille ind på efterspørgslen.

Originalartikel: https://politiken.dk/oekonomi/art9055764/K%C3%A6mpe-prisfald-p%C3%A5-el-og-gas-afbl%C3%A6ser-vinterens-panik

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078