23948sdkhjf

Brændeovnsproducent skifter to gamle laserskærere ud med én ny

Vestjyske Heta har udvidet og opgraderet sin maskinpark

Hos den vestjyske brændeovnsproducent Heta er der godt gang i forretningen lige for tiden. Energikrisen har betydet en kraftigt stigende efterspørgsel på brændeovne, og det har også betydet opmanding hos virksomheden i Rom uden for Lemvig.

- I årets løb er der røget 17 nye medarbejdere ind, så vi er 100 mand lige nu. Det er også et tegn på, at der er gang i tingene, fortæller administrerende direktør, Carsten Bach, der ejer Heta sammen med sin bror Martin.

I årets løb er der røget 17 nye medarbejdere ind, så vi er 100 mand lige nu. Det er også et tegn på, at der er gang i tingene Carsten Bach, adm. direktør og medejer af Heta

Markant opgradering af skæreafdeling

Det er dog ikke kun på bemandingen, der bliver oprustet. Allerede før det store efterspørgselsboom kom, havde Heta besluttet sig for at opgradere i sin skæreafdeling med investeringen i en ny Bystronic 8 kW fiberlaser.

Den skal afløse to eksisterende laserskærere, og bliver en markant teknologisk opgradering i Hetas skæreafdeling.

- Der ligger 35 paller med råstålplader i, som den kan håndtere. Så er der lavet ekstra byflex, hvor man rykker pladerne ind, borer huller og laver gevind. Det er en ny teknologi, de har opfundet inden for laserskæring. Man har selvfølgelig kunnet gøre det i mange år inden for pladebearbejdning, men sammen med laserskæring er det nyt, så det er vi lidt spændte på at få op at køre, lyder det fra Carsten Bach.

- Så ligger der også en robottravers, der kan tage de skårne emner ud og lægge på paller, så det er en noget mere automatiseret løsning, end vi har i dag, tilføjer han.

Produktionshal skal forhøjes med fire meter

Det er dog en større operation at få de gamle laserskærere ud og den nye ind, beretter direktøren. Det kræver nemlig også ændringer på den bygning, hvor den skal installeres.

- Der bliver 60 kvadratmeter, der skal hæves med fire meter op over den standardhøjde, vi har i fabrikken i dag for at få plads til det store pladelager, der er i den. Så skal vi have rykket gulvene op over et større areal og fyldt op med 50 centimeter beton for at kunne bære den. Det er tungt grej, når det først bliver fyldt med rå plader, forklarer Carsten Bach.

Han forventer, at Heta er klar til at skære de første plader inden årets udgang, og at man i løbet af første kvartal 2023 kommer op og udnytte den 100 procent.

Hos Heta skal den skære plader på 3x1½ meter og tykkelser på 1½-8 mm – typisk plader på tre og fem mm.

Ny robotsvejser

Samtidig med investeringen i ny laserskærer er der også oprustet i Hetas svejseafdeling.

- Vi har netop installeret en ny robotsvejser og går med overvejelser om en mere. Det er en oppe fra Migatronic Automation, udtaler Carsten Bach.

- Det er vores fjerde robotsvejser. Det er der selvfølgelig ikke noget revolutionerende nyt i, men det giver os en del ekstra kapacitet, konstaterer han.

Artiklen er en del af temaet Maskinfokus.

Læs mere om: Heta
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188